Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gornji grad

Stanari parkirališta i dalje svojataju jer Grad još nije uveo 'plavu' zonu

14.11.2014., Zagreb - Stanari Gornjeg grada pokusavaju porukama, koje se pozivaju na pravo parkiranje koje je ukinuo sud, zaplasiti vozace koji potpuno legalno parkiraju svoje automobile. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
15.11.2014.
u 11:52

Ako mi se netko parkira, čekam da ode pa navečer premjestim automobil – kazao je stanar Basaričekove

Tko će se kamo parkirati na Gornjem gradu već je gotovo mjesec dana stvar koju stanari i ostali vozači koji onamo dođu poslom rješavaju na svoj "način". I dok se prvi i dalje ponašaju kao da sudska odluka od 29. kolovoza (koja je stupila na snagu 22. listopada) o ukidanju rezerviranih mjesta samo za njih nije važeća, baš po toj presudi drugi parkiraju na mjestima na kojima su još uvijek ispisane registracijske oznake pojedinog vozila.

Zato stanari na tim mjestima ostavljaju drva, stolice i druge predmete da bi ostalima dali do znanja da je parkirališno mjesto njihovo, a onima koji se ipak parkiraju ostavljaju poruke da je riječ o mjestu za koje je izdvojeno 1350 kuna.

– Nije u redu što se vozači parkiraju na našim mjestima, ali što ću. Ako mi se netko parkira, čekam da ode pa navečer premjestim automobil – kazao je stanar Basaričekove. Prema neslužbenim informacijama, odluka Ureda za promet kojom će Gornji grad postati nulta zona u kojoj će samo stanari moći kupiti mjesečne ili godišnje karte, a ostali moći parkirati jedino uz kupnju dnevne karte od 500 kuna, već desetak dana čeka potpis zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek.

No ona prije potpisa želi jasnu potvrdu da je rješenje održivo i da ga neće ponovno srušiti sud. I dok S. Švaljek ima pravo donijeti odluku kada to želi, treba istaknuti da je Ured za promet već trebao dati naredbu Zagrebačkim cestama da izbriše registarske oznake s asfalta, čime bi se smanjile tenzije među vozačima. Stanari bi time dobili najbolju poruku da parkirališno mjesto nije njihovo i da se odluka, koliko god im bila sporna, mora poštovati. Stanari će u Zagrebparkingu zamijeniti postojeće oznake onima za plavu zonu koja će im vrijediti i u prvoj, drugoj i trećoj zoni. Najveća je promjena ta da više neće imati svoje parkirališno mjesto nego se morati za nj boriti. Kontrolu parkiranja i ispisivanje dnevnih karti preuzet će Zagrebparking.

>>Stanari ostali bez svog parkinga, ostalima dnevna karta 500 kuna

Komentara 10

VI
Vito
09:03 16.11.2014.

Meni jedno nije jasno - zašto bilo tko plaća parkiranje izvan novoizgrađenih garaža???? ________ Zbog nečije odluke???? _________ A čija je to odluka???? __________ Pljačkaša koji je sad u zatvoru zbog pljačkanja stanovništva grada Zagreba i okolice _________ Što imate od plaćanja parkiranja???? __________ Ako vam ukradu vozilo, ako ga samo oštete, uopće ne dobijete novo ili popravljeno vozilo, čak niti nekakvu odštetu, kamoli ispriku od spodobe koja vam je nalpatila parkiranje na dan kad su vam ukrali ili oštetili vozilo na plaćenom parkirnom mjestu __________ Razmislite i o Ustavu - svi smo jednaki pred zakonom - zašto onda ne plaćate parkiranje ispred svoje kuće izvan gradskih granica???? _________ A ipak plaćate parkiranje u gradu, iako nemate baš nikakve koristi od plaćanja, budući ste potrošili više vremena za pronalaženje mjesta, nego košta vaš radni sat. ___________ Parkiranje izvan novoizgrađenih garaža mora biti besplatno za sve ________ Svi plaćamo komunalnu naknadu, nemamo svi vozila, aipak se pljačkaši pozivaju kako iz komunalnih doprinosa održavaju SVE javne površine, ne samo parkirališta ________ Kad padne snijeg komunalna služba vam zatrpa ralicom parkirano vozilo, a platili ste parkiranje kako bi vam vozilo bilo slobodno, tako da ne možete niti do njega, kamoli izači na cestu _________ Naplaćivanje parkiranja je izmišljeno isključivo kako bi se zaposlile niškoristi, nikom korisne spodobe __________ Razmislite - što dobivate za uzvrat kad parkirate na javnoj površini koju je grad Zagreb izgradio prije više od sto godina - ništa korisnog - samo komad papirića koji ne košta niti jednu lipu, čak niste niti osigurani protiv krađe, niti protiv bilo kakvog oštećenja vašeg vozila

VI
Vito
08:50 16.11.2014.

onima koji se ipak parkiraju ostavljaju poruke da je riječ o mjestu za koje je izdvojeno 1350 kuna. ____________ Ako je sud prsudio da se parkiranje ne smije naplaćivati, zašto im grad Zagreb ne vrati novce???? __________ Ili sud priznaje pljačku, ali opljačkanima zabranjuje koristiti plaćeno????

DU
Deleted user
14:19 15.11.2014.

Uvijek je lijepo kad naides, a netko ti je sacuvao parkirno mjesto stolicom ili plasticnom kistrom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije