Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sportaši, djeca, liječnici, vatrogasci..., svi na okupu

Vojarna još nije u vlasništvu Grada, no samoborski gradonačelnik Krešo Beljak nada se primopredaji do ljeta.
12. svibnja 2010. u 10:39 0 komentara 112 prikaza
Vojarna Taborec (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Delegacija predstavnika samoborskih sportskih klubova i udruga, udruga mladih te ravnateljica dvaju dječjih vrtića u pratnji gradonačelnika Kreše Beljaka obilazila je jučer bivšu vojarnu Taborec. Pažljivo su razgledali koji bi im objekt u sklopu vojarne, koja se prostire na oko 16 hektara, najviše odgovarao.

Planiraju borilački centar

– Samobor ima 59 sportskih udruga s više od tri tisuće sportaša. Iako imamo mnogo sportskih objekata, to ipak nije dovoljno za sve klubove i sportske aktivnosti – rekao je Jura Horvat, tajnik Samoborskoga sportskog saveza.

U sklopu vojarne već postoji nogometno, rukometno, dva odbojkaška i košarkaško igralište, potom atletska staza te prostorije s gimnastičkim spravama. No, svi ti prostori vape za uređenjem, čega bi se sportaši rado prihvatili samo da napokon dobiju prostor za vježbanje.

– Slavimo ove godine 30. obljetnicu i nadam se da ćemo napokon dobiti prostor kako bismo uredili centar za borilačke sportove. Što se tiče uređenja prostora u vojarni, nema problema, uredit ćemo ga – rekao je Nikola Bućan, predsjednik Judo kluba Samobor.

Prostor u vojarni dobit će i dječji vrtić, a objekt koji je predložio gradonačelnik oduševio je Nadu Kuhar, ravnateljicu vrtića Grigor Vitez, i Ljerku Cigulu, ravnateljicu vrtića Izvor.

– To što smo vidjeli i više je nego idealno za dječji vrtić i, prema našoj procjeni, moglo bi se vrlo brzo urediti. Tako bi se i nedostatni vrtićki kapaciteti u Samoboru uvelike povećali – smatraju ravnateljice.

I umirovljenički dom

Kada bi se vojarna i mogla urediti, koliko bi to koštalo? To je zasad nepoznanica. Trenutačno u sklopu javnih radova radnici čiste okoliš vojarne i zapuštene prostorije, uređena je javna rasvjeta, popravlja se mreža hidranata...

U vojarni bi uz gradsku upravu bili i vatrogasci, policija, ali i hitna služba županijskoga Doma zdravlja te ambulanta za hemodijalizu pa bi se tako na jednome mjestu našle sve službe koje se pozivaju na broj 112. Gradio bi se i umirovljenički dom. Iako Vlada vojarnu još nije predala u vlasništvo Samoboru, već samo u posjed, gradonačelnik Beljak nada se primopredaji do ljeta.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.