Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrbovec

Solarni kolektori i grijanje na pelet sufinancirat će se i do 15 tisuća kuna

08.07.2014., Zagreb - Energetski dani Zagrebacke zupanije, energetski certifikat urucen na svecanosti u Vrbovcu.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
10.07.2014.
u 10:45

Održan Energetski dan Zagrebačke županije i Sajam tehnologije za korištenje obnovljivih izvora energije

Vrbovečki gradonačelnik Vladimir Bregović bio je zahvalan što se ovogodišnji, četvrti po redu Energetski dan Zagrebačke županije održava baš u njegovu gradu. Razlog za to je, kaže gradonačelnik, u poraznoj činjenici što Vrbovec i okolica zaostaju u korištenju obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti. Vjeruje da će konferencija i Sajam tehnologije za korištenje obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, koji se jučer održao na središnjem gradskom trgu, potaknuti njegove sugrađane da prijavljuju projekte koje sufinanciraju Županija i europski fondovi.

Poticaj od 7 milijuna kuna

A kakve mogućnosti imaju gradovi, javne ustanove, privatnici i građani na području cijele županije u ostvarivanju tih projekata, prezentirali su Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske, župan Stjepan Kožić i županijski pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić.

– Ove godine Županija je krenula s najviše programa za poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije čija se vrijednost kreće čak do 15 milijuna kuna, od čega će Županija sufinancirati sedam milijuna kuna – kaže pročelnik Fašaić.

Obnova fasada

Čak 80 projekata za korištenje obnovljivih izvora energije kao što su solarni kolektori i kotlovi na pelet bit će sufinancirano do 15 tisuća kuna, a u 50 kućanstava sufinancirat će se fasade. S čak 35 tisuća kuna sufinancirat će se obnova fasade i stolarije u deset turističkih objekata. Županija je osigurala 2,4 milijuna kuna za sufinanciranje troškova energetske obnove zgrada javne namjene u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Ti projekti sufinancirat će se do pola milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije