Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apel ugostitelja

Snizite naknade za terase i smanjite nam porez na potrošnju

Ugostitelji
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
22.11.2014.
u 11:00

Dogradonačelnica i predsjednik Skupštine razmotrit će prijedloge s obzirom na pola milijarde kuna niži proračun

Kako bi predočili Gradu Zagrebu i državi koji ih problemi muče, jučer su se u hotelu Esplanade okupili zagrebački ugostitelji.

Našli su se tamo oni koji u glavnom gradu već desetljećima posluju, kao što je Milan Labus, vlasnik Mitnice, Zlatko Puntijar, Dubravko Belušić Bela, vlasnik Mikine kleti, no i novi članovi, od kojih je najviše pažnje plijenila Anica Kovač, koja je lani u prosincu otvorila restoran u Sesvetama.

Uz velika davanja državi, od Grada Zagreba tražili su da ih oslobodi ili smanji plaćanje poreza na potrošnju od tri posto, pojednostavi uvjete za postavljanje terasa, snizi 30 posto naknade za terase i komunalnu naknadu.

– Prijedloge ćemo razmotriti s obzirom na smanjenje proračuna za 2015. godinu – zaključili su forum dogradonačelnica Sandra Švaljek i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor.

Komentara 5

JA
james49
13:13 22.11.2014.

Ništa ne sniziti. Još treba i povisiti naknade. I ovako je teško kretati se po gradu od bezbrojnih tersa.

BO
bolesnodrustvo
15:52 22.11.2014.

Činjenica je da ugostitelji koji se žale na uvjete rada, visoke poreze i najamnine prostora za terase, kojima usput budi rečeno život ljudima koji imaju stanove iznad takvih nakaradnih terasa čine nepodnošljivim,raspolažu zavidnim voznim parkom, pa mi nije jasno kako su do njega došli uz ovako rigorozne uvjete poslovanja.

DU
Deleted user
03:12 23.11.2014.

treba vam povisit jer i tako ste dobili terase peko veze ,drugi nisu bili te srece ili nisu imli strica,ako vam ne pase selite s drzave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije