Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Restoran brze hrane na jelovniku nudi odrezak od konoplje

I zdrave namirnice mogu biti ponuđene kao brza hrana, a koja je još k tome i ukusna te nije skupa, smatraju vlasnici
16. studenoga 2011. u 12:00 0 komentara 567 prikaza
'11.11.2011., Zagreb - U Varsavskoj ulici otvoren je novi fast food restoran Green point. Sanja Liposek, Hari Znjidaric. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'

Prvi zdravi fast food restoran u Zagrebu otvoren je nedavno u Varšavskoj, a miris brze hrane mnogi su građani "nanjušili" već i prije nego što je iznad restorana postavljen transparent.

S himalajskom soli

Na otvaranje "Green Pointa" vlasnici Hari Žnidarić i Sanja Lipošek i sami su, kažu, čekali dugo.

Burgeri, sendviči i kobasice od soje, seitana, umak aioli umjesto majoneze, svježa pasirana rajčica umjesto kečapa, sezonsko povrće, arapski falafel, pohane jabuke i banane, voćni šejkovi s medom iz vlastite proizvodnje, kus-kus, tortilje s povrćem i wok dio su trenutačne ponude. Ali i još nešto...

– Imamo i odrezak od konoplje – iznenadio nas je Žnidarić, ali, dakako, od konoplje koju je moguće legalno kupiti u domaćim bio-trgovinama, bez THC-a. Uvjerili smo se, odrezak od konoplje vrlo je ukusan, a um ostaje bistar.

Važno je da je zdravo, radi čega se u njihovoj kuhinji, otkrivaju, uopće ne koristi kuhinjska sol.

– Kuhamo s himalajskom soli, koja je najkvalitetnija na svijetu – kaže Žnidarić.

Ideja o ovakvoj prehrani preuzeta je iz azijskih zemalja u kojima Žnidarić često boravi.

– Ovaj je način prehrane budućnost. Naime, u Aziji se građani, isto kao i mi, hrane vani, nemaju vremena za kuhanje, ali ipak jedu zdravo. Zato nam je i wok osnova, hrana se u njemu pripremi brzo i bez ulja – objasnio je vlasnik.

Dodaje i da takva hrana u azijskim zemljama nije skupa, a to je također tradicija koju žele slijediti u svojem "Green Pointu".

Ukusno i mesojedima

S obzirom na to da će, bez obzira na zdravlje, većina građana na spomen tofua, seitana i sličnog kategorički utvrditi "bljak", vlasnici su se potrudili osmisliti ukusne recepte.

– I meni su kupovni sendviči od seitana neukusni – kaže Sanja i objašnjava da su za smišljanje recepata angažirali vrsnog kuhara Branka Ognjenovića.

Ali presudni kušači bili su Harijev brat, koji je tvrdokorni mesojed, i – djeca.

– Ako je djeci fino, svima je fino – zaključuje Žnidarić.

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.