Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arhijerejska liturgija

Pravoslavni vjernici proslavili Uskrs u Sabornom hramu u Zagrebu

Pravoslavni vjernici proslavili Uskrs u Sabornom hramu
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/9
08.04.2018.
u 12:54

Porfirije je kazao da je Bog kroz Isusa 'uzeo na sebe sve ono ljudsko osim grijeha', i prošao kroz smrt da bi ljudima darovao život

Pravoslavni vjernici proslavili su Uskrs arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu u Zagrebu koju je uz služenje svećenstva toga hrama vodio mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Tijekom liturgije pročitana je uskrsna poslanica patrijarha Irineja, a na njezinom kraju mitropolit Porfirije je čestitao vjernicima Uskrs i kazao da čovjek smisao života može naći tek u uskrslom Kristu, za što je potreban iskren osobni odnos prema Bogu.

Neka je sretan današnji dan i današnji praznik prije svega pravoslavnim kršćanima jer slavimo dan Kristova uskrsnuća. On je inat smrti, prolaznosti i zla kojim je svijet danas okovan, a često i mnogi ljudi, kazao je Porfirije.

Kroz čitavu svoju djelatnost – umjetnost, znanost i filozofiju - čovjek hoće da riješi najveći problem, problem smrti, ali kao što znamo, to mu nije pošlo za rukom ni kroz jednu njegovu djelatnost.  

Porfirije je kazao da je Bog kroz Isusa "uzeo na sebe sve ono ljudsko osim grijeha", i prošao kroz smrt da bi ljudima darovao život.

Zato se danas molimo Bogu da svjetlost, radost, mir i ljubav uđu u srca svih ljudi, da prepoznaju da je ljubav i spremnost da prihvatimo i razumijemo svakog čovjeka jedini način da idemo putem Božjim, a u svakom čovjeku prepoznamo ikonu Božju  i da kličemo sa svima Hristios vaskrese, vaistinu vakrese, zaključio je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Komentara 27

Avatar Parousia
Parousia
18:47 08.04.2018.

Hristos Vaskrse neka vam je sretan,blagoslovljen pun ljubavi,blagostanja i mira

MI
mickeyvienna
14:43 08.04.2018.

Blagodarimo na cestitkama😬

ST
Stipan
22:02 08.04.2018.

Sretan Uskrs svim kršćanima . I onima po julijanskom i onima po graegorijanskom kalendaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije