Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uređaj iz 1997.

Pokvario se rendgen u Klaićevoj, nabavljaju novi za 2 milijuna kn

Klaićeva bolnica
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL
12.02.2014.
u 13:08

Dio pacijenata je prebačen jučer zbog kvara na drugi odjel u suterenu. Sanacijski upravitelj bolnice kaže da je upravo u tijeku nabava novog uređaja

Zbog kvara na ekspoziciji rendgenskog uređaja jučer u 10.30 sati u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj bolnici, dio naručenih pacijenata prebačen je na drugi odjel radiološke jedinice u suterenu zbog čega je privremeno nastala gužva. Svi su pacijenti bili obrađeni do kraja dana.

– Kvar uređaja opasan je za sigurnost pacijenata budući da nismo mogli utvrditi količinu zračenja. Zbog toga smo istog trenutka morali ugasiti uređaj i pozvati stručnjake – rekao je sanacijski upravitelj bolnice Osman Kadić.

Radiološki odjel u suterenu nedavno je uređen, a u tijeku je i nabava novog radiološkog uređaja koji bi trebao zamijeniti rendgen u kvaru.

– Nabavu novog uređaja vrijednog dva milijuna kuna potpisao sam prije 10 dana jer je rendgen u kvaru u svakodnevnoj uporabi od 1997. godine – rekao je Osman Kadić. Izabrana je najjeftinija ponuda – društva Siemens.

Komentara 2

GO
golub
16:48 12.02.2014.

A (budući da nismo mogli utvrditi količinu zračenja) ovaj rengen kod nekog lječnika doma u privatnoj ordinaciji sigurno odlično funkcionira kao što su i mnogi rengeni iz drugih bolnica.

SA
savajevelika
17:02 12.02.2014.

Vaša informacija nema smisla. Koliko sam čuo od prijatelja, na toj nabavi Siemens je bio najskuplji. Isto tako to se već rasteže preko godinu dana samo zbog toga da se nekoliko jeftinijih ponuđača isključe. Provjerite malo dublje što pišete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije