Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Advent ostvario odličan rezultat po noćenjima

Advent u Zagrebu je najuspješnija zagrebačka turistička manifestacija te sam izuzetno zadovoljna s ovim odličnim rezultatima - rekla je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld
16. siječnja 2020. u 16:22 4 komentara 458 prikaza
Adventski ugođaj
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Na zagrebačkom Adventu u četrdeset dana ostvareno 160.917 dolazaka i 308.787 noćenja, što je 12% više dolazaka i 11% više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Kad se gledaju dolasci, domaćih turista bilo je 53.545, stranih 107.372, a najbrojniji su bili gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Slovenije i Njemačke. Od ukupno registriranih noćenja, domaći turisti su ostvarili 97.825 (rast 15%), a strani 210.962 (rast 9%).

Advet na Štrosu KAKO JE PROŠAO ADVENT? Ugostitelji: Promet nam je bio manji od 10 do 30 posto

- Advent u Zagrebu je najuspješnija zagrebačka turistička manifestacija te sam izuzetno zadovoljna s ovim odličnim rezultatima - rekla je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld i dodala da su pojedina tržišta, poput njemačkog, austrijog, slovenskog i srpskog, na kojima je TZGZ provodila ciljane online i offline marketinške kampanje, ostvarila porast od više od 15 posto. 

- Tako je registrirano 27% više noćenja gostiju iz Njemačke i 24% više noćenja gostiju iz Austrije, što ukazuje na uspješnost kampanje, ali i na popularnost samog Adventa u Zagrebu. Uz spomenuta tržišta online kampanja se provodila i u Španjolskoj, SAD-u, Italiji, BiH i Mađarskoj putem advertorijala, display i video oglasa te je i s tih tržišta zabilježen porast. Oglasi su prikazivani na YouTube-u, Google-u, društvenim mrežama (Facebook, Instagram) i na mrežama portala navedenih tržišta - kazala je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld.

VIDEO Na Trgu Ante Starčevića nalazi se nova adventska lokacija, Reci Božić

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
  • marli:

    Zašto se uopće spominje koruptivna tema ? Gdje živimo ?

  • Kokoiduhovi:

    Pa to je krasno. Drago mi je da novci moje obitelji, mojih kumova, prijatelja i naših gostiju, nisu uvećali ionako, kako kaže, odličnu dobit. Mi smo trošili drugdje i drugačije, a ne na preskupe i bezobrazno skupe ( rekli su ... prikaži još! mi susjedi i znanci) kobasice, nazovi kuhano vino i slične bedastoće.

  • Bela:

    P da, i meni se čini da je bilo osjetno manje posjetitelja. Nije da me, kao stanovnika centra to smeta, manja gužva mi je super, ali jednostavno - nije istina ih je bilo više