Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILI TKO SU GOSTI

Advent ostvario odličan rezultat po noćenjima

Adventski ugođaj
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/6
16.01.2020.
u 16:22

Advent u Zagrebu je najuspješnija zagrebačka turistička manifestacija te sam izuzetno zadovoljna s ovim odličnim rezultatima - rekla je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld

Na zagrebačkom Adventu u četrdeset dana ostvareno 160.917 dolazaka i 308.787 noćenja, što je 12% više dolazaka i 11% više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Kad se gledaju dolasci, domaćih turista bilo je 53.545, stranih 107.372, a najbrojniji su bili gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Slovenije i Njemačke. Od ukupno registriranih noćenja, domaći turisti su ostvarili 97.825 (rast 15%), a strani 210.962 (rast 9%).

- Advent u Zagrebu je najuspješnija zagrebačka turistička manifestacija te sam izuzetno zadovoljna s ovim odličnim rezultatima - rekla je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld i dodala da su pojedina tržišta, poput njemačkog, austrijog, slovenskog i srpskog, na kojima je TZGZ provodila ciljane online i offline marketinške kampanje, ostvarila porast od više od 15 posto. 

- Tako je registrirano 27% više noćenja gostiju iz Njemačke i 24% više noćenja gostiju iz Austrije, što ukazuje na uspješnost kampanje, ali i na popularnost samog Adventa u Zagrebu. Uz spomenuta tržišta online kampanja se provodila i u Španjolskoj, SAD-u, Italiji, BiH i Mađarskoj putem advertorijala, display i video oglasa te je i s tih tržišta zabilježen porast. Oglasi su prikazivani na YouTube-u, Google-u, društvenim mrežama (Facebook, Instagram) i na mrežama portala navedenih tržišta - kazala je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld.

VIDEO Na Trgu Ante Starčevića nalazi se nova adventska lokacija, Reci Božić

Ključne riječi

Komentara 4

MA
marli
16:35 16.01.2020.

Zašto se uopće spominje koruptivna tema ? Gdje živimo ?

KO
Kokoiduhovi
19:36 17.01.2020.

Pa to je krasno. Drago mi je da novci moje obitelji, mojih kumova, prijatelja i naših gostiju, nisu uvećali ionako, kako kaže, odličnu dobit. Mi smo trošili drugdje i drugačije, a ne na preskupe i bezobrazno skupe ( rekli su mi susjedi i znanci) kobasice, nazovi kuhano vino i slične bedastoće.

BE
Bela
11:48 17.01.2020.

P da, i meni se čini da je bilo osjetno manje posjetitelja. Nije da me, kao stanovnika centra to smeta, manja gužva mi je super, ali jednostavno - nije istina ih je bilo više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije