Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Osim čelnika Neovisnih, izletjeli i članovi te rodbina

Bruna Esih više nije u Lisinskom, a Hasanbegović je izbačen iz Muzeja grada Zagreba
28. prosinca 2018. u 08:21 25 komentara 2080 prikaza
Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Ana Lederer, a onda i svi im bliski smijenjeni su sa svih dužnosti u Gradu.

Polovanec romana kovačević barišić Pravo je pitanje tko je veći Zagrepčanec: Bandić ili Hasanbegović?

U upravnim vijećima kulturnih ustanova u gradu Neovisnog za Hrvatsku (NHR) ili pak nekog tko stranku podržava ne može se naći ni gleda li se povećalom jer, nakon što su odbili podržati gradonačelniku Milanu Bandiću proračun za 2019. godinu, iz vijeća su jednostavno izletjeli.

Prvi na redu bili su čelnici stranke i skupštinari Zlatko Hasanbegović, koji je maknut iz vijeća Muzeja grada Zagreba i Bruna Esih, koja je prestala biti članicom vijeća Lisinskog, kao i trenutačna pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer, koja više nije članica upravih vijeća Umjetničkog paviljona i Muzeja za umjetnost i obrt. Svoje su pozicije sad izgubili i Dijana Machala, inače članica predsjedništva Neovisnih, koja je bila u vijeću Knjižnica grada Zagreba, a i Krunoslav Ivanišin, čovjek sa stranačke liste za gradski parlament na lanjskim izborima, a donedavno i član vijeća Muzeja suvremene umjetnosti.

Miroslav Polovanec Izbačen iz HSLS-a Polovanec se ispričao: 'Nisam mislio na Hasanbegovićevu ispovijest ili porijeklo'

U upravnom vijeću, u ovom slučaju Arheološkog muzeja, više nije ni Matea Brstilo Rešetar, inače rođakinja Brune Esih, dok je iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja maknuta Zrinka Jonjić, koja je rodbinski povezana s članom predsjedništva stranke Tomislavom Jonjićem. Ana Lederer zasad bi trebala ostati gradskom ministricom kulture jer posao je to, objasnili su iz Grada, koji je dobila natječajem, ne imenovanjem.

>> Pogledajte koji su sve zastupnici napustili SDP u 2018. godini

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
udruga Prias
ZA LJEPŠI GRAD
Kako je jedna ekonomistica ljubav prema psima pretvorila u posao i pri tome došla na ideju o boljem okolišu
 • Ovozemaljski:

  Bravo Bandiću! Tako se to radi. Nema mi gadnijeg nego kad takvi poput Esih i Hasanbegovića počnu ucijenjivati, a da im nije bilo HDZ-a za njih bi čuli samo Bujančevi fanatici!

 • :

  Bez obzira na Hansanbegoviće i slične, Bandić je pretvorio Zagreb, Skupštinu te gradske odjele, urede i firme u vlastitu primitivnu plemensku zajednicu. Na takav način više ne funkcioniraju niti zaostala plemena uzduž Amazone. Njegovi birači mora da su jako ponosni.

 • Avatar Sokol
  Sokol:

  Mi ćemo opet doći! Doći ćemo opet u sjaju sunca što se sada rađa. Zbijeni k'o mrka teška prijetnja i s razvitim jedrima nove snage