Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čelnik HSLS-a

Ode Kosor iz skupštine: 'Zgadila mi se ta gradska politička močvara'

Darinko Kosor
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
20.12.2018.
u 10:02

Kao zamjene spominju se Vladimir Andrić i Kristijan Jelić, ali odlučit će se tajnim glasovanjem

Ode i Kosor. Međutim, ne ide kao njegov donedavni skupštinski i stranački kolega Miroslav Polovanec kod gradonačelnika Milana Bandića, već iz gradske politike. Dosta mu je, kaže predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, svega što se događa u gradskom parlamentu pa će se sad posvetiti tome da bude isključivo saborski zastupnik.

Ništa čudno to nije, govore njegovi skupštinski kolege, da odšeta lagano s broda koji tone, s obzirom na to da je od osam zastupnika, koliko ih je na izborima lani u koaliciji sa Sandrom Švaljek imao, u njegovu klubu ostao tek HSLS-ov Darko Klasić i nezavisni Vladimir Ferdelji.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Svi smo razočarani

- Zgadila mi se ta gradska politička močvara - jedan od svojih razloga za napuštanje Gradske skupštine naveo nam je jučer Darinko Kosor pa dodao da ipak nije otišao zauvijek, već će se vratiti, ali tek na sljedećim lokalnim izborima. Jer baš kad se biraju politički predstavnici, pojasnio je Kosor, on je najangažiraniji i uvijek voli pomoći nezavisnim i dobrim kandidatima. Kao primjer istaknuo je upravo Sandru Švaljek, s čijom je nezavisnom listom i koalirao za osvajanje gradske vlasti. Ista ona lista koja trenutačno u Skupštini ima jednu predstavnicu, Marijanu Sumpor, koja je također izašla iz kluba i odlučila dalje sama. Normalno je to, kazao je Kosor, jer zastupnici su razočarani.

>> Pogledajte Milana Bandića u obilasku tunela Grič i Adventa na Strossu

- Ona je odlučila, nakon što su i dečki izašli iz kluba, da je i njoj to najbolje i to je u redu - rekao je Kosor, misleći na Tihomira Milovca i Marka Torjanca, nezavisne zastupnike koji su u gradski parlament ušli na listi Sandre Švaljek. Naravno, bez kluba odnedavno je i Jozo Milićević, koji je, poput Polovanca, digao ruku za Bandićev proračun. Da se "nikakve povijesne odluke u Skupštini neće donositi", uvjeren je Kosor, koji kaže kako će njegova zamjena u Ćirilometodskoj 5 biti čvrsta oporba.  
  
Dosta mu je 10 godina

Tko će to biti, znat će se nakon tajnog glasovanja gradske organizacije HSLS-a. Imena koja se, međutim, spominju jesu predsjednik i potpredsjednik gradske organizacije stranke Vladimir Andrić i Kristijan Jelić. Koji bi njemu bio draži zamjenik, Kosor nije želio reći.

- Svi su dobri jer su s liste koju sam ja sastavljao - rekao je Kosor, pa dodao da je sretan što svoj mandat ima kome dati. Podrška je on mladim ljudima, istaknuo je, a zato će i mjesto predsjednika HSLS-a 23. studenog sljedeće godine na redovnom saboru stranke prepustiti gradonačelniku Bjelovara Dariju Hrebaku. On se više neće natjecati za čelno mjesto HSLS-a jer dosta mu je, kaže, deset godina predsjedavanja . 

- Nisam ja kao neki koji se drže pozicije na život ili smrt - rekao je Kosor, a mi doznajemo da s posebnim simpatijama na njegov rad ne gledaju baš njemački liberali koji će HSLS-u biti podrška na europskim izborima sljedeće godine. Darinko Kosor, međutim, iz svoje stranke neće. Kako je pojasnio, vrlo rado će u sklopu nje na sljedeće izbore za Gradsku skupštinu.

>> Pogledajte što je Zoran Vakula rekao hoće li Hrvatska imati bijeli Božić

Komentara 22

OK
okolo
11:52 20.12.2018.

sigurno ce u realni sektor, kod privatnika...da se dokaže, da što umije pokaže..jel'da

Avatar liquidsky
liquidsky
11:01 20.12.2018.

Kosor? Who TF is Kosor?

ŽU
žuti
17:32 20.12.2018.

Jedan od mnogih zagrebačkih SKOJ-evaca se izgubio u vremenu i prostoru! Kad je red na ostalima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije