Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isplata putem pošte

Od petka počinje isplata pomoći zagrebačkim umirovljenicima

starci,umirovljenici,štake,štap
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.01.2013.
u 10:34

Umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine, oni kojima je prihod manji od 900 kuna mjesečno, umirovljenici s prihodom od 901 do 1200 kuna mjesečno te oni s mirovinom, odnosno prihodom od 1201 do 1500 kuna.

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec siječanj 2013. isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od petka, 25. siječnja 2013., izvijestili su iz Grada. 

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana nakon obavijesti.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji su prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivali na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kn mjesečno.

Umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine, oni kojima je prihod manji od 900 kuna mjesečno, umirovljenici s prihodom od 901 do 1200 kuna mjesečno te oni s mirovinom, odnosno prihodom od 1201 do 1500 kuna. 

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici iz druge skupine na 300 kuna, dok umirovljenici iz treće skupine imaju pravo na 200 kuna pomoći mjesečno.

Nakon toga nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Komentara 1

AA
Aartur
10:53 24.01.2013.

Populistički potez Bandića i njegove družine s ciljem ostanka na vlasti pod svaku cijenu. I ova "pomoć" je namaknuta isključivo kroz zaduživanja po neodrživim kamatama i kroz neviđenu poreznu otimačinu oduzet ljudima koji u ovoj državi još uvijek nešto pokušavaju raditi i zarađivati. Iluzija je da to kreditne agencije neće primjetiti i sljedeći put ponovno skresati rejting i ZG holdingu i gradu Zagrebu. Ovako možemo izdržati najviše još nekoliko godina, a onda neminovno slijedi bankrot tj. nemogućnost otplaćivanja enormnih kreditnih rata, s tim da za nas onda neće biti paketa pomoći kao za Grčku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije