Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

O gradnji osmerokatnice na Knežiji oglasio se i gradonačelnik: Neću to dopustiti!

Ovim putem naglašavam da i u slučaju da ne dođe do poništenja lokacijske dozvole, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, neću dopustiti gradnju na spomenutoj lokaciji suprotnu interesu građana! - rekao je u objavi gradonačelnik Milan Bandić.
04. prosinca 2020. u 13:35 4 komentara 3422 prikaza
Knežija zgrada
Foto: Obnovimo Zagreb
Pogledajte galeriju 1/4

Proteklih mjeseci Večernji list pozorno je pratio slučaj izgradnje osmerokatne stambene zgrade na malom parku u Knežiji, zbog kojeg su stanovnici pisali peticije, slali dopise gradu i Ministarstvu graditeljstva, a o cijelom slučaju više puta osvrnuli su se i zagrebački arhitekti. Danas se, na svojoj Facebook stranici, o svemu oglasio i gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da na toj neće "dopustiti gradnju". 

25 posto ljudi već potpisalo Inicijativa Knežija brani park nastavlja borbu: I dalje se skupljaju potpisi za peticiju

- Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije, u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam Vaše nastojanje da sačuvate svoj park i peticiju koju ste tim povodom potpisivali. Meni su uvijek na prvom mjestu bili interesi Zagrepčanki i Zagrepčana, pa tako i u ovom slučaju. Ovim putem Vas izvješćujem da sam zatražio od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da se lokacijska dozvola za stambeno- poslovnu zgradu u Ulici Davorina Bazjanca 1 poništi, s ciljem očuvanja spomenutog parka. 
Ovim putem naglašavam da i u slučaju da ne dođe do poništenja lokacijske dozvole, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, neću dopustiti gradnju na spomenutoj lokaciji suprotnu interesu građana! - rekao je u objavi Bandić. 

Knežija zgrada U zajedničkom priopćenju Cijela struka stala je protiv gradnje u Knežiji: Nije u duhu planskih odredbi GUP-a

Podsjetimo, slučaj je krenuo ljetos, kad su stanovnici Knežije čuli da će se na parku u ulici Davora Bazjanca raditi stambena zgrada s osam katova. Kvart je već dovršen, sa savršenim omjerom zgrada i zelenila pa se radi o narušavanju prirode, kao i urbanizma, naglasili su tada naši sugovornici, a čitav slučaj više su puta komentirali i različite udruge i društva arhitekata, koji su upozoravali da se ovom gradnjom prikazuje sva manjkavost trenutnog Generalnog urbanističkog plana (GUP) te da mu je potrebna hitna izmjena. 

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • igorl:

    Da li jos uvijek postoji netko da vjeruje da se ovakve stvari uopce mogu realizirati bez njegovog izravnog blagoslova. Dakle - ako je itko potpisao lokacijsku - to je ili on ili netko na njegov izricit nalog. Kog on ovdje pokusava smuljati?

  • josmalopanestalo:

    pojavil se superhik koji uzima siromašnima i daje bogatima