Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Double Tree by Hilton

Najveći festival dobrog zvuka i dobre glazbe u ovom dijelu Europe - TOO LOUD FEST 2023.

14.10.2023.
u 07:17

Ovog vikenda 14. i 15.10. građani će imati priliku čuti audio sustav koji košta nekoliko stotina tisuća EURA te slušati glazbene nastupe uživo Oridano Gypsy Jazz Band i Romana Orešni

Ovog vikenda u Zagrebu, 14. i 15. listopada održava se uvjerljivo najveći glazbeno-vizualni događaj godine u Hrvatskoj – TOO LOUD FEST 2023 na već tradicionalnoj lokaciji, u DoubleTree by Hilton Zagreb hotelu.

Posjetitelje spremno čeka 25 izlagača iz više europskih zemalja koji zastupaju preko 500 najpoznatijih audio i video brendova, kao što su Marantz, Yamaha, Sony, Denon, Bang & Olufsen, Technics, Bowers & Wilkins, Sonus faber, McIntosh i mnoge druge.

Naglasak festivala je na razvoju kulture slušanja glazbe i gledanja video sadržaja, upoznavanje s modernim dizajnom i novim tehnologijama. Kao i svake godine, posjetitelji će imati privilegij, prisustvovati mnogobrojnim domaćim europskim i svjetskim premijerama pojedinih audio i video uređaja. Ujedno će moći saznati kako u skladu s vlastitim željama i mogućnostima odabrati i organizirati dobar zvuk u svom domu. Na jednom se mjestu pruža prilika čuti audio sustav od nekoliko stotina tisuća eura, ali i onaj početni već za par stotina. Isto tako će posjetitelji moći isprobati različite slušalice te se upoznati s mogućnostima jednostavnijih kućnih kina. Na festivalu će biti otvorena izložba više od 200 digitalnih radova stvorenih uz pomoć umjetne inteligencije na temu audija. Ovo je ujedno prva takva javna izložba organizirana u Hrvatskoj koja koristi AI tehnologiju.

Što se tiče glazbenih nastupa uživo, organizator ističe kako je posebno ponosan što će ove godine na festivalu zasvirati Oridano Gypsy Jazz Band i Romana Orešnik koji obećavaju kvalitetnu i nesvakidašnju glazbu.

Pa sumirajmo - oba dana posjetitelji će uživati u prezentacijama, radionicama, predavanjima, upoznati se s novim tehnologijama i modernim dizajnom.

Prema riječima entuzijasta dobrog zvuka i organizatora TOO LOUD FESTA, Nebojše Uglješića:

"Ovogodišnji TOO LOUD FEST najbogatiji je programom do sada. I upravo se zato posjetiteljima pruža jedinstvena prilika, da za samo 10 eura, saznaju sve ono što ih zanima vezano u audio i video na jednom mjestu, ali i mnogo više od toga. Ne zaboravimo na glazbene nastupe, predavanja, radionice i ostale zabavne sadržaje."

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar neugodan
neugodan
14:30 16.10.2023.

znam sve o tome. samo netko neuk moze toliko platiti za neki kabel kada je dokazano da onaj iz chipoteke za 2e jednako vodi struju kao i onaj od srebra i zlata po 1000e metar. samo neuk ne zna da ovim hifi jadnim zvucnicima treba 30x vise snage iz pojacala da bi dali istu glanocu kao i oni iz pro audio segmenta. samo neuk ce kupiti hifi sustav ako zeli slusati elektroniku. ovo je slicno kada zenama prodajete skupe maskare. cisto mazanje ociju. zaista moras biti zivotno neuk da ovoliko platis nesto sto ne odradjuje niti 1% onoga za sto se predstavlja.

GO
Gof33
18:08 15.10.2023.

Bili smo jučer na sajmu. To je do sad najveći promašaj od sajmova koje sam ikad posjetio, a posjećujem desetljećima razne, ne samo audio - vizuelne. Što vam uopće znači vizulano? Jeli to bila ta jedna Löwe televizija gurnuta u predvorju jedne dvorane negdje sa strane? Većina zvučnika koji su bili priključeni za slušanje su bili u cijenovnom razredu od 30.000 - 80.000 Euro!? LP ploče imaju cijene od min 30 pa čak i do 80 Euro, a neki dupli albumi i do 120E. Kaže japanska proizvodnja. OK ima bogatih pojedinaca i u HR ali prosječni hrvatski ljubitelj dobrog zvuka nije loto milijuner. Očito da ovom ludovanju s cijenama u svakom segmentu pa ni u ovome nema granica. Gdje su vam na sajmu svjetski trendovi u audio - video tehnologijama? Čega je ovo bio zapravo sajam? Nekoliko preskupih zvučnika? Jedino što je točno da ste Too Loud. U jednoj od soba čovjek je puštao glazbu da su ga čuli do ZG kolodvora. Bilo je i par svijetlih točaka ali sve u semu neprolazna ocijena. Ili vidite kako se takvi sajmovi rade u svijetu ili se ostavite ćorava posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije