Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrogasci

Najmlađi Zagrepčani gasili požar, vozili se u čamcu...

Dav otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
11.10.2014.
u 13:45

- Ušao sam u vatrogasni kamion, sam sam gasio vatru, gledao sam kako se dečki spuštaju sa zgrade

Kad narastem, želim biti vatrogasac - veselo je zaključio četverogodišnji Marko Ivanković koji je danas s roditeljima posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba na njihovom Danu otvorenih vrata u Savskoj. Mali Marko jedan je od čak tri tisuće posjetitelja manifestacije koja se od 2003. godine održava svakog listopada, a isprobao je, kaže, sve čime se bave i sami vatrogasci.

- Ušao sam u vatrogasni kamion, sam sam gasio vatru, gledao sam kako se dečki spuštaju sa zgrade, a vozio sam se i u čamcu i jeo kestene - opisao je Marko što se događa danas u Savskoj.

Cilj Dana otvorenih vrata približiti je vatrogastvo građanima, ali i prikazati im kako se štititi od požara.

- Važno nam je približiti se građanima, godišnje imamo više od tri tisuće intervencija i želimo da Zagrepčani imaju povjerenja u nas - rekao je zapovjednik JVP Grada Zagreba, Mladen Malčić te dodao da je Dan otvorenih vrata ujedno i proslava rođendana postaje.

A slavlju se pridružio i Večernji list u čijem su kutku najmlađi dobili balone i časopis Radost.

Komentara 2

SA
santos008
00:13 12.10.2014.

Ima puno mladjih.

DU
Deleted user
14:34 11.10.2014.

bija san na ovon događaju i hvale je vridan.triba ga stavit u nekakve gabarite tako da to sliči na nešto.gomila naroda sa malon dicon nedaj bože da nešto eskalira.priredbe ovakovog tipa moraju bit kontrolirane i pregledne što ovdi nije bija slučaj.pogledajte kako to rade švicarci i prekopirajte,točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije