Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turopoljska tradicija

Kulture dvaju naroda na Posavljačko-Turopoljskom sijelu

Patrik Macek/PIXSELL
10.05.2014.
u 09:25

Bit će prikazani običaji pjesme, plesa i narodnih nošnji ovih krajeva

Pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica i Sportskog Centar Kosnica, kulturno umjetnička udruga „Turopoljska tradicija“ na čelu s predsjednikom Filipom Margić danas u u Sportskom centru Kosnica, Velika Kosnica s početkom u 19.00 sati organizira Posavljačko- Turopoljsko sijelo na kojem će se prikazati dvije kulture naroda koji žive u Turopolju, Bosanskih Hrvata i Turopoljaca.

Bit će prikazani običaji pjesme, plesa i narodnih nošnji ovih krajeva.

Nastupit će:

1. Kud. Rodna Gruda Iz Dugog Sela.

2.Kud Čiče Novo Čiče.

3.Kud Izvorni običaji iz Zagreba.

4. Kud. Šćitarjevo iz Šćitarjeva.

5. Kud. Turopoljska Zvona iz Velike Gorice.

6. Niko Zeka Brnjić i Ilija Križić koji će pjevati izvorne Bosanske pjesme, dok će na izvornim instrumentima svirat će Šargija - Marjan Martić, violina -Ivan Grgić Lapa.

>> U muzeju Turopolje predstavljen 'Memy' kao simbol grada Velike Gorice

Komentara 3

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
21:23 10.05.2014.

Koje su ovo gluposti "..dvije kulture naroda koji žive u Turopolju, Bosanskih Hrvata i Turopoljaca." Turopoljci su narod?

AT
Atanazije
18:54 15.05.2014.

Ovo na slici su Rumunji, jesu li tu kao genetska veza s bosanskim i hrvatskim Vlasima ili?

DU
Deleted user
20:04 31.05.2014.

Pa bosanskih Hrvata ima u Turopolju mozda 50. Oni nisu narod koji živi u Turopolju. U Turopolju žive Hrvati Turopoljci, kajkavci, najčišći mogući Hrvati. Bosanci mogu u Turopolje samo kao gosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije