Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glasa se na idućoj skupštini

Konačno postignut dogovor o rješenju imovinsko-pravnih odnosa nužnih za izgradnju stadiona na Maksimiru

Na današnji dan 1912. službeno je otvoren nogometni stadion Maksimir u Zagrebu
Luka Stanzl/PIXSELL
07.12.2023.
u 12:08

Dogovor će biti operacionaliziran kroz dva sporazuma koja bi trebala biti potpisana do kraja mjeseca, jedan između Grada i Vlade te drugi između Vlade i Zagrebačke nadbiskupije

Nakon 26 godina, Grad Zagreb, Vlada Republike Hrvatske i Zagrebačka nadbiskupija konačno su postigli dogovor o rješenju imovinsko-pravnih odnosa nužnih za izgradnju novog gradskog stadiona u Maksimiru. Dogovor će tako, stoji u priopćenju pristiglom iz gradske uprave, biti operacionaliziran kroz dva sporazuma koja bi trebala biti potpisana do kraja mjeseca, jedan između Grada i Vlade te drugi između Vlade i Zagrebačke nadbiskupije. 

– Sporazumima se definira odustajanje Zagrebačke nadbiskupije od započetih postupaka u kojima se potražuje naturalni povrat nekretnina, te utvrđuje da je Grad Zagreb jedini vlasnik nekretnina na kojima se planira izgradnja novog stadiona Maksimir. Istovremeno, Vlada i Grad Zagreb obvezuju se u sljedeće dvije godine osigurati preduvjete za izgradnju ili rekonstrukciju deset crkava ili drugih objekata Katoličke crkve u Zagrebu na lokacijama Botinec, Sveta Klara/Podbrežje, Jakuševec, Blato, Jelkovec/Sopnica, Sesvetska Sela, Sesvetski Kraljevec, Kajzerica, Špansko Zapad i Trnjanska Savica – kažu iz Grada. 

VEZANI ČLANCI: 

Sporazum o razumijevanju i podršci u vezi rekonstrukcije „Gradskog stadiona Maksimir“ i izgradnje ili rekonstrukcije objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u Gradu Zagrebu, Grad je danas uputio na usvajanje u Gradsku Skupštinu, a očekuje se, dodaju, kako će Sporazum biti usvojen već na idućoj sjednici, koja je u utorak. 

– Grad Zagreb naručio je studiju predizvodljivosti koja će definirati prateće sadržaje uz sami stadion, koji će omogućiti održivost investicije, budući za izgradnju stadiona neće biti utrošen javni novac. Po dovršetku studije, Grad Zagreb će raspisati javni urbanističko-arhitektonski natječaj za najbolje rješenje organizacije ovog prostora, te pokrenuti ostale radnje za što skoriji početak izgradnje novog stadiona na Maksimiru. Potpisom ova dva sporazuma, nakon 26 godina rješava se imovinsko-pravni spor, pokrenut još 1997. – ističu u priopćenju. 

Komentara 9

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
21:24 07.12.2023.

Samo da nas opet ne prevare. Tako je i prošli put dogovoreno da se konačno podigne crkva na Savici, pa su ljevičarski ekstremisti protuzakonito spriječili njenu izgradnju. Ne vjerujem dok ne vidim.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
21:24 07.12.2023.

Samo da nas opet ne prevare. Tako je i prošli put dogovoreno da se konačno podigne crkva na Savici, pa su ljevičarski ekstremisti protuzakonito spriječili njenu izgradnju. Ne vjerujem dok ne vidim.

PE
Pendrek57
18:17 07.12.2023.

Pa dobro, dal ima netko koji vjeruje jos tome. Lazi i bajke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije