Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dio projekta

FOTO Znate li što je ovo? 3 ovakve kućice osvanule su u blizini Zagreba, a njihova funkcija je sjajna

Foto: Ivanić Grad
1/7
16.12.2023.
u 14:40

Okolica Zagreba, odnosno Zagrebačka županija već dugo privlači brojne izletnike, posjetitelje i turiste, a sada su se Ivanić-Grad, općine Kloštar Ivanić i Križ udružile u projektu kako bi poboljšali dio infrastrukture namijenjen onima koji u njihov kraj stižu biciklom te vjerskim turistima.

Proveli su dva projekta sufinancirana putem Javnog natječaja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2023. godini iz Fonda za udružene turističke zajednice koji su zajedno vrijedni 55.000 €, a za iste je ostvareno sufinanciranje od strane HTZ-a u iznosu od 30.000 € putem Javnog natječaja.

U sklopu projekta Razvoja biciklističke infrastrukture postavljena su tri biciklistička odmorišta, ažurirane su biciklističke karte s kompletnim obuhvatom područja Križ.

– Već se godinama ulaže u biciklističku infrastrukturu i ovo je nadogradnja. Velik iskorak je učinjen postavljanjem tipskih odmorišta na državnim biciklističkim rutama u Dubrovčaku Lijevom i u Bešlincu kod Kloštar Ivaniću, te uz prometnicu prema Popovači u Križu koja će biciklistima pružiti kvalitetno odmorišno mjesto. Preporuča se u narednom periodu i razvoj kamp odmorišta – istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ana Gašparović.

Foto: Ivanić Grad

Područje Križa se temeljito mapiralo te je sada dobivena biciklistička karta kompletnog administrativnog područja. Uz već postojeće, plan je povećati broj servisnih stanica nabavom 3 postaje sa solarnim punjenjem, a koje će biti postavljene u Bešlincu, kod Društvenog doma u Cagincu i kod sportskog parka u Križu.

U sklopu Razvoja posjetiteljskog sadržaja u vjerskom turizmu razvijeni su hr/engl audio vodič, interaktivne brošure, didaktički sadržaji i memory set, sadržaji kroz koje posjetitelji mogu upoznati sakralnu baštinu. Na svim objektima bit će dostupna informativna ploča sa QR kodom čijim skeniranjem posjetitelj odlazi na web stranicu Turističke zajednice gdje dobiva audio snimku s informacijama o samom objektu i brojnim zanimljivostima.

Foto: Ivanić Grad

Projektom se želi povezati područje kroz inovativnu interpretaciju sakralne baštine koristeći nekoliko različitih formata, produžiti boravak posjetitelja na ovom području i disperzirati posjetitelje izvan centra grada te potaknuti na istraživanje okolice. Izrađene su i profesionalne fotografije, te je ostvarena suradnja s turističkim zajednicama s područja koja imaju razvijen vjerski turizam.

Ključne riječi

Komentara 7

XM
xman100
17:19 16.12.2023.

Za 55000 eura ili 400000 kuna napravili su 3 stola i 6 klupa i 3 lojtre i povarili nešto železa i zašarafili stotinjak dasaka

PA
panda
17:57 16.12.2023.

Sve skupa 5000 eura , ostalo u džep.

ZG
zg1985
21:03 16.12.2023.

netko je finu lovu spremio u dzep,ali najgore je sto je svima ovo normalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije