Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOCIJA

Fakultet strojarstva i brodogradnje ima 36 bolonjskih magistara

12.12.2008.
u 23:16

Vi ste najbolji od najboljih – svečanim tonom rekao je danas dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Izvor Grubišić dok je svakom od prvih 36 magistara inženjera uručivao diplomu.

Jedini na zrakoplovstvu
Oni su dosad jedini koji su taj naziv stekli po bolonjskom sustavu pa promociju kao posebnu prigodu nije propustio ni rektor Zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš te državni tajnik Ministarstva znanosti Radovan Fuchs.

– Ovo je lijep prosinački dan koji će ujedno biti upisan kao jedan od važnijih datuma u povijesti Sveučilišta – rekao je rektor. Majke magistara će, dakako, otvoriti novi fotoalbum.

Među promoviranima 34 ih je dobilo diplomu na studiju strojarstva te po jedan na brodogradnji i studiju zrakoplovstva. “Usamljenu” diplomu sa zrakoplovstva dobio je Darko Ivančević koji je magistarski rad obranio 21. studenog. Prosjek ocjena bio mu je 4,7 i tijekom studija triput je osvojio nagradu “Davorin Bazjanac” za uzoran uspjeh. Želi ostati na fakultetu kao znanstveni novak, no kaže Ministarstvo obrazovanja trenutačno nema novca za njegovo mjesto.

Bolonja loše izvedena
– Ako mi to ne uspije, ne brinem se, naći ću već nešto drugo. Ali nadam se ipak da će se Ministarstvo snaći – priča Darko. Nakon što je magistrirao odmarao se samo tjedan dana i odmah je prionuo na posao. Na fakultetu već radi na projektu koji se bavi udarnim oštećenjima na zrakoplovu. Za posao se ne brinu ni inženjeri strojarstva, jer kako je rekao i sam dekan Grubišić, nijedan student s njihova fakulteta nije na burzi.

– Već imamo posao i sve su to bolje tvrtke. Radit ćemo baš u struci, a plaće će biti jako dobre – opisali su inženjeri strojarstva vlastitu svijetlu budućnost. O “bolonji” promovirani magistri složno kažu: dobro je zamišljena, ali loše izvedena!

Ali bio je to dan kad se takvo što zaboravlja dok su s tuljcima s diplomama slušali akademsku himnu Gaudeamus igitur. Nakon posljednjih taktova u zrak su poletjele akademske kape, dvorana je zapljeskala, a kapnula je i poneka roditeljska suza.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije