Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završili upisi

Dolenec: I ove godine u Zagrebu će biti djece koja će ostati bez mjesta u vrtiću

Gradonačelnik Tomašević obišao sa suradnicima novoobnovljenu Aleju Matije Ljubeka na zagrebačkom jezeru Jarun
Davor Puklavec/PIXSELL
14.06.2023.
u 10:52

Rezultati ovogodišnjih upisa u zagrebačke vrtiće bit će poznati za manje od tjedan dana, točnije 20. lipnja. Istovremeno iz susjedne Velike Gorice stiže vijest kako tamo ove godine neće ostati neupisane djece.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec naglasila je gostujući u emisiji Otvoreno HTV-a  da je višegodišnji problem upis djece u vrtiće u Zagrebu. Oko tisuće djece godišnje u Zagrebu ima sve uvjete za upis, ali se ne uspiju upisati.

Rekla je da nova gradska vlast, taj trend nastoji preokrenuti. Jedan vrtić je završen, pet ih je u izgradnji, dva su u javnoj nabavi, četiri su pred ishođenjem građevinskih dozvola. Za dvanaest projekata dobili su europsko sufinanciranje iz NPOO-a.

- Mi taj trend brzo preokrećemo, ali za kapacitete kakve grad Zagreb treba, ove godine ćemo još uvijek imati situaciju neupisane djece. To je sigurno, poručila je Dolenec.

Ove godine u vrtić stižu i djeca iz mjere "Roditelj odgojitelj". Dolenec je istaknula kako su ta djeca stekla pravo na upis u vrtić. Dodala je da svake godine u Zagrebu je sve veći interes za upis djece u jasličke skupine. To pokazuje da roditelji sve ranije upisuju djecu u vrtić.

VEZANI ČLANCI:

Naglasila je da pritisak dolazi s tri strane, ali mjerama koje Grad poduzima, prvenstveno izgradnju novih vrtića, vjeruje da će se trend preokrenuti već iduće godine. 

Rezultati ovogodišnjih upisa u zagrebačke vrtiće bit će poznati za manje od tjedan dana, točnije 20. lipnja. Istovremeno iz susjedne Velike Gorice stiže vijest kako tamo ove godine neće ostati neupisane djece. Drugi najveći grad u Hrvatskoj, Split, muku muči s jaslicama. Gradonačelnik Ivica Puljak kazao je kako će sva vrtićka djeca biti upisana, a za jasličku je otvoreno još 11 skupina, ali mjesta i dalje nije dovoljno.

VIDEO: Što je ovo? ZET-ov tramvaj završio nasred Jaruna, a razlog bi mogao razveseliti mnoge

Komentara 5

PE
Pendrek57
12:08 14.06.2023.

AhaHahaJahahaha, nismo od drugova i drugarice drugo ocekivali. Lojtrek bu povedal da je on zadovoljan s njima. Pa ja se bum ranil.

TE
TexWiller
13:31 14.06.2023.

Kako sad neupisana djeca!? Pa trubite svako malo da se grade vrtići na sve strane i da neće biti djece bez osiguranog vrtićkog mjesta. I da, uvijek je ostalo nešto djece koja nisu upisana, ali molio bih brojke - omjer ukupno predanih zahjeva i onih koji su se uspjeli upisati. I to ako je izvedivo npr. unazad 5 godina, pa da se vide konkretne brojke prije, i do vas nemožemovaca.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
14:31 15.06.2023.

Još jedan fantastičan uspjeh nemožemovaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije