Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE GODINE MANDATA

Tomašević o ZET-u, stadionima i vrtićima: Svjetlosnim smo miljama udaljeni od Bandića

Zagreb: Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića
Robert Anic/PIXSELL
11.06.2023.
u 12:31

Nije bilo nikakvog sukoba interesa u slučaju sa stadionom u Kranjčevićevoj, tvrdi gradonačelnik

Prošle su dvije godine otkako je Tomislav Tomašević postao gradonačelnik Zagreba, u intervjuu za N1 razgovarao je o brojnim temama koje su obilježile njegov dosadašnji mandat. Jedna od aktualnijih tema je svakako obnova postojećeg stadiona u Kranjčevićevoj o čijem je projektu prvi pisao Večernji list. 

-Za projekt obnove tribina postojećeg stadiona u Kranjčevićevoj nije potrebno raspisivati natječaj, ali prema njegovim riječima, pozvan je Arhitektonski fakultet i dva privatna arhitektonska ureda da izrade idejni projekt. Arhitektonski fakultet je bio najpovoljniji i izabrano je njihovo rješenje, a sad ide javni natječaj za glavni i izvedbeni projekt- komentirao je Tomašević pa opovrgnuo optužbe arhitekta Otta Barića. 


>>VEZANI ČLANCI: 


 -Arhitektonski fakultet je dobio posao, Arhitektonski fakultet. Tako je radio bivši gradonačelnik, a mi smo svjetlosnim miljama udaljeni od načina na koji je radio Milan Bandić. Mogli smo direktno dodijeliti posao, ali smo tražili tri ponude. Nije bilo nikakvog sukoba interesa i to je to- rekao je gradonačelnik. 

Jedan od potencijalnih problema o kojemu se špekuliralo vezano uz izgradnju stadiona jesu moguće gužve za vrijeme radova, ali Tomašević tvrdi kako prometnog kaosa u centru neće biti. Govoreći o obnovi javnih zgrada, Tomašević je dometnuo da je ona u ingerenciji Grada i da je ponosan što je s dva  milijuna eura došao na 185 milijuna eura za obnovu. Što se tiče obnove privatnih zgrada, Grad ih sufinancira s 20 posto. 

U intervjuu za N1 komentirao je i stanje u ZET-ovom voznom parku pa dodao kako je do sada kupljeno 65 novih autobusa i podsjetio na to da uskoro stižu i novi tramvaji. 


>>VEZANI ČLANCI: 


-Tramvaji nisu kupljeni 20 godina. Jedan novi tramvaj košta 2 milijuna eura, za toliko možete izgraditi mali vrtić. Rješavamo stvari koje se nisu riješile desetljećima. Da nema subvencije javnog prijevoza, karte bi bile pet ili šest put skuplje- komentirao je Tomašević pa dometnuo i kako rade sve što je u njihovoj moći da cijene usluga u Zagrebu ne porastu. 

Prokomentirao je i situaciju s upisima u vrtiće pa izjavio kako se trenutno ne može reći koliko je zahtjeva zaprimljeno, već da će se točan broj znati u narednih desetak dana. 

-Sljedeća godina će biti puno lakša i mislim da do kraja mandata možemo ostvariti cilj da ne bude neupisane djece. Kad smo preuzeli Grad je bilo mnogo neupisane djece. To je problem koji traje preko 20 godina i ne može se riješiti preko noći-rekao je Tomaševi. 

 

Komentara 34

Avatar R2D2
R2D2
13:54 11.06.2023.

Zenf: usta moja hvalite me kad nitko drugi neće.

DU
Deleted user
13:58 11.06.2023.

Samohval!

PI
pipo08
14:09 11.06.2023.

Što je to svjetlosna milja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije