Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMO VEČERAS?

Dokukino KIC i nakon blagdana poklanja. Poklon? Zanimljivi filmski naslovi

Dokukino KIC
08.01.2022.
u 17:00

Ulaznice za sve filmove možete kupiti na pojedinim stranicama filmova (putem PayPala) ili rezervirati mailom. O epidemiološkim mjerama koje su na snazi, kao i potrebnim potvrdama za ulazak u kino čitajte ovdje.

Nakon božićnih slavlja i novogodišnje pomame, Dokukino KIC novu godinu otvara uz tri dokumentarca koji na različite načine problematiziraju kapitalističke tekovine, počesto i općeprihvaćene, u pozadini naših svakodnevica. 

Ovaj vikend na repertoaru Dokukina je film Mladena Kovačevića, Sretan Božić, Yiwu. Daleko je on od tipičnog obiteljskog filma, mada je važno da se u okviru obitelji otvore teme konzumerizma i ljudskih prava u tzv. radionica Djeda Božićnjaka u Kini.

Kovačevićev nagrađivani dokumentarac ne daje prodike već opservacijskom istančanošću apostrofira što stoji iza tako često viđene oznake Made in China. Mlada generacija radnika potpuno izgubljena u kemikalijama i šljokicama pokušavaju pronaći svoju neovisnost.

Repertoar nudi i dokumentarni film gruzijske redateljice Salomé Jashi o zabrinjavajućoj moći novca. Kroćenje vrta funkcionira kao sinegdoha, gdje nepregledno bogatstvo prirode podlaže računicama i raznim kvantifikacijama; za dovoljno duboki džep čak i priroda postaje tek vrt koji se prilagođava željama pojedin(a)ca. Jedan moćnik traži stabla za svoj privatni posjed, potezom ruke naređujući njihovo iskapanje iz okruženja u kojem se nalaze već desetljećima, ako ne i stoljećima.

Električni se kabeli moraju pomicati i novi putevi utabati, makar i kroz plantaže mandarina, a stanovnici se tome samo mogu prilagoditi. Film pogledajte u subotu u 19 sati ili nedjelju u 21 sat.

Ulaznice za sve filmove možete kupiti na pojedinim stranicama filmova (putem PayPala) ili rezervirati mailom. O epidemiološkim mjerama koje su na snazi, kao i potrebnim potvrdama za ulazak u kino čitajte ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije