Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Davor Jelavić ispitan u USKOK-u zbog izmjena GUP-a, poriče krivnju

Bivši gradski pročelnik iznio je detaljno koja je bila njegova uloga u tom slučaju i da je sve radio po zakonu, kazao je Jelavićev odvjetnik Velimir Došen nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu o slučaju u kojem je izmjenama GUP-a oštećen gradski proračun, građani i investitori
13. veljače 2014. u 08:58 12 komentara 1834 prikaza
Davor Jelavić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Davor Jelavić, bivši pročelnik gradskog Ureda za izgradnju grada i nekad desna ruka gradonačelnika Milana Bandića, jučer je bio na ispitivanju u Državnom odvjetništvu zbog svoje uloge u izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP).

Naime USKOK je pokrenuo istragu zbog sumnje da se u 215 slučajeva izmjena GUP-a radilo o ilegalnim potezima gradske uprave kojima su oštećeni i gradski proračun, i građani, ali i privatni investitori.

– Iznio je detaljno koja je bila njegova uloga u ovom slučaju, da je sve radio po zakonu i porekao je krivnju. To je sve što mogu reći – kazao je Jelavićev odvjetnik Velimir Došen.

Davora Jelavića USKOK također sumnjiči da je sudjelovao u aferi Zlatni WC-i, i to tako što je sa svojim suradnicima pogodovao privatnoj tvrtki Gredelj i omogućio joj imovinsku korist od 105 tisuća kuna, te u aferi Nadstrešnice u kojoj je tvrtki Gamont pogodovano da im se za 600 autobusnih i tramvajskih nadstrešnica odobri dodatni trošak od 5 milijuna kuna, čime je oštećen gradski proračun.
 

>>Optuženi bivši pročelnik savjetuje Grad o legalizaciji, ali bez naknade

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • ameris:

    N i š t a se nije radilo a da to nije znao ,odobrio i kontrolirao Bandić.Naravno i regularne i korisne stvari.Sada se velika hrpa eura zamračuje na Dolju .(početna stanica buduće žičare na Sljeme) Da opet ,neki "jelavić" neće ... prikaži još!će imati poojma o tome ?

  • Bijela Vrana:

    Samo treba pogledati urbanističku sramotu na Dunjevcu i Sokolovcu !!! Tko nije znao ... Miki, Jelavić, nesposoban arhitekt (Rusan) , investitor Haljevo.d.o.o (Miro Džajkić), Zagreb-Montaža d.o.o. ..pametnom dosta !!!

  • SUBARU:

    Ma dajte molim Vas,nikad čuo,vidio,ne sjećam se..............