Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon pucnjave

Privedeno 19 ljudi, roditelji blokirali ulaz u školu, djecu ne puštaju na nastavu

Vukomerec
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
13.09.2018.
u 15:09

Policija je utvrdila da se nekoliko osoba u automobilima porsche cayenne i renault scenic dovezlo do obiteljske kuće prema kojoj su zapucali iz vatrenog oružja nakon kraćeg verbalnog sukoba, a potom je iz kuće zapucano prema automobilima

Zagrebačka policija je nakon jučerašnje pucnjeve na Peščenici u kojoj je oštećena kuća i sedam automobila privela 19 osoba zbog ugrožavanja života i imovine.

Oružani sukob izbio je u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici na zagrebačkoj Peščenici.

Policija je utvrdila da se nekoliko osoba u automobilima porsche cayenne i renault scenic dovezlo do obiteljske kuće prema kojoj su zapucali iz vatrenog oružja nakon kraćeg verbalnog sukoba, a potom je iz kuće zapucano prema automobilima.

Pogledajte i video: Pucnjava na Vukomercu

U pucnjavi je oštećena kuća i sedam automobila, dok dojava o ozlijeđenima zasad nije bilo, izvijestila je u četvrtak zagrebačka policija. Devetnaest osoba dovedeno je na policiju na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. U sklopu kriminalističkog istraživanja, kako se doznaje, policija obavlja pretrage automobila i kuća osumnjičenika te obavlja razgovore sa svjedocima.

Prema pisanju medija s dvije strane nišana našle su dvije romske obitelji koje su se navodno obračunale motivirane financijskim razmiricama. Kuća oko koje se pucalo nalazi se nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost lokalnog stanovništva koje po medijima tvrdi da su sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima.

Zbog vatrenog obračuna koji se dogodio jučer navečer u Zagrebu roditelji su blokirali školu u Vukomercu. Desetak roditelja blokiralo je pristup školi, a djecu su poslali kućama.

– Neki roditelji čudili su se zašto to radimo jer kažu da su djeca išla u školu i za vrijeme rata. Mi se bojimo za sigurnost naše djece, pričali smo s ravnateljem koji kaže kako je nemoćan te ne može jamčiti sigurnost ni donijeti odluku o neodržavanju nastave – rekao je Hrvoje Sabljo za Dnevnik.hr.

Rekao je kako već 50 godina trpe teror zbog sukoba romskih obitelji.

– Moju su djecu zlostavljali u školi. Ovo je kap koja je prelila čašu, tražit ćemo iseljenje obitelji jer mislimo da ne žive u privatnom prostoru, već u prostorijama romske udruge – kaže Sabljo.

U Vukomercu se nalazi mnogo policajaca u civilu, ali i u uniformama.

Najavljen je i prosvjed stanovnika u 17 sati. Dosta roditelja odlučilo je da neće slati djecu u školu dok ne dobiju informacije o sigurnosnom stanju.

U 17 sati očekuje se dolazak službenika iz Grada i policije koji bi građanima trebali priopćiti sigurnosno stanje.

Vukomerec
1/18

Policija je u izvješću napisala kako se u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici nekoliko osoba u automobilima Porsche Cayenne i Renault Scenic dovezlo do obiteljske kuće te su nakon verbalnog sukoba zapucali prema kući. Tada su iz kuće zapucali prema automobilima.

Oštećena je jedna kuća i sedam automobila.

"U službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom dovedeno je 19 osoba te se nastavlja istraživanje u cilju utvrđivanja", navedeno je u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 54

AN
angeomihael
13:04 13.09.2018.

Kaos i strah se unosi tolerancijom.Tolerancija jest majka svih zala.Zlo se ne smije tolerirati.Zlo se mora zaustaviti prije nego narod uzme pravdu u svoje ruke,u svoje oružje.

Avatar Vukomerec
Vukomerec
12:54 13.09.2018.

Romi su sigurnosni problem.

PP
pp
13:22 13.09.2018.

Evo do čega nastrana i pogrešna lijevo liberalna ideologija dovodi. Imaš problem. No imaš stupidnu fanatičnu ideologiju koja te uvjerava da to nije problem već si ti problem jer misliš da imaš problem. A ako slučajno kreneš rješavat problem onda te u EP osude zbog "kršenja ljudskih prava".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije