Naslovnica Vijesti Crna kronika

Krijumčarili 29 migranata, policajac pucao u gume vozila

Uhićene su i dvije osobe koje se sumnjiče za krijumčarenje ljudi
13. kolovoza 2018. u 15:45 46 komentara 21014 prikaza
Policija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Načelnik PU karlovačke Darko Bratić pojasnio je što se danas prijepodne događalo u Vojniću, gdje je policijski službenik bio prisiljen pucati na vozilo čiji ga je vozač pokušao pregaziti.

Granična policija RH u ophodnji državnom granicom u sprečavanju ulaska migranata iz BIH Pronađeni mrtvi Policija objavila razlog smrti dvojice migranata koje su pronašli u šumi kod Ogulina

- Policijski je službenik u naselju Živković Kosa u Vojniću uočio vozilo koje se povezivalo s kaznenim djelom krijumčarenja ljudi, stoga je policajac vozaču dao znak da stane, no vozač se oglušio i nastavio je voziti, i ubrzavati prema policijskom službeniku u namjeri da ga pregazi. Policajac je to izbjegao skokom u stranu, nakon čega je izvadio službeni pištolj i zapucao prema gumama automobila koji se nastavio kretati prema Karlovcu - kazaop je Darko Bratić, načelnik PU karlovačke te dodao: 

- Ubrzo nakon toga, u karlovačkom naselju Mostanje zatečeno je sporno vozilo, a uhićene su i dvije osobe koje sumnjičimo za krijumčarenje ljudi. Naime, u Živković Kosi zatekli smo čak 29 stranih državljana, od koji su neki, u trenutku kada je policajac uočio vozilo, izlazili iz vozila. Riječ je o karavanu s njemačkim registracijskim oznakama. O državljanstvu uhićenog dvojca još ne možemo govoriti. U tijeku je kriminalistička istraga koja će pokazati njihovo državljanstvo, je li im tko pomagao u krijumčarenju 29 osoba, te na koji su način te osobe došle u Hrvatsku. Važno je reći da nitko u ovom slučaju nije stradao. No, među 29 stranih državljana ima djece i odraslih ljudi, a neki su u takvom stanju, iscrpljeni, da im je bila potrebna medicinska pomoć - pojasnio je Bratić.

Ocijenio je uporabu službenog oružja opravdanom i zakonitom.

Granična policija RH u ophodnji državnom granicom u sprečavanju ulaska migranata iz BIH pronađeni mrtvi Užas u šumi kod Ogulina: Na dvojicu migranata odronila se stijena?

 

 

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Rodneral Križičević Rodnik:

    Sad će se opet javiti pametnjakovići iz "nevladinih", tj. stranih vlada, kako su prekoračene ovlasti.

  • josipdrenovac0505:

    Ako ste otkrili sve podatke o vlasniku apartmana koji nije htio primiti onu dvojicu brazilaca mislim da bi bilo korektno reći tko su ova dvojica.Bez obzira što je vozilo njemačko,siguran sam da nisu Hans i Johann.

  • reborn:

    Da li je vozač preživio ovaj "incident"? Ako da - zašto, odnosno što je policija propustila napraviti pa da ga nije neutralizirala na "američki način"?