Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveučilište

Bjeliš se neće kandidirati, više ne može biti rektor

Aleksa Bjeliš
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
24.01.2014.
u 12:59

Neslužbeno je u igri za čelnika zagrebačkog sveučilišta šestero kandidata. Inače, upisne kvote za iduću akademsku godinu znat će se u ožujku, a ove godine upisano je 11.660 studenata

Pokrenut je postupak izbora novog rektora Sveučilišta u Zagrebu, koji na dužnost stupa 1. listopada. Sadašnjem rektoru Aleksi Bjelišu teče drugi mandat i po Statutu se ne može ponovno kandidirati.

Prijedlozi i kandidature rektora dostavljat će se izbornom povjerenstvu u razdoblju od 12. veljače do 12. ožujka. Povjerenstvo će najkasnije do 15. ožujka utvrditi koji od pristiglih prijedloga ispunjavaju zakonom i Statutom Sveučilišta propisane uvjete.

Prema pisanju medija, zasad se neslužbeno spominju imena četiriju dekana – Tončija Lazibata s Ekonomije, Damira Borasa s Filozofskog fakulteta, Davora Miličića s Medicine i bivšega s Prava, Žarka Potočnjaka, a među neslužbenim su kandidatima i dvije prorektorice – Blaženka Divjak s Fakulteta organizacije i informatike te Melita Kovačević s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Kandidati će programe rada predstaviti Senatu između 7. i 11. travnja, a postupak izbora rektora bit će tjedan dana kasnije. Upisne kvote za akademsku godinu 2014./2015. znat će se u ožujku. Ove godine u dva roka ukupno je upisano 11.660 studenata, 221 više nego lani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije