Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bernardić: Nema 10 novih vrtića, 10 škola i 10 dvorana koje je Milan Bandić obećavao u predizbornoj kampanji

Nezadovoljni su i radom Ureda za programe i projekte EU. “Prošle su dvije i pol godine od osnivanja ureda koji godišnje troši četiri milijuna kuna za plaće zaposlenika, a u 2016. godini planiraju povući samo 3 milijuna kuna iz EU fondova. Što radi taj ured, pita Bernardić
25. studenoga 2015. u 12:12 12 komentara 1854 prikaza
Davor Bernardić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Na sjednici Odbora za kontrolu Gradske skupštine Grada Zagreba održanoj danas na dnevnom redu bio je prijedlog proračuna za 2016. godinu. Zastupnici SDP-a  nisu podržali prijedlog i upozorili su na nedostatak transparentnosti i izostanak uvrštenja najavljenih projekata u proračun.

Predsjednik Odbora za kontrolu Davor Bernardić potaknuo je pitanje netransparentnosti proračuna koja se očituje kroz izostanak detaljnije razrade proračunskih stavki.

"Zaista ne razumijem zašto se stvari skrivaju, osim ako se nešto ne želi sakriti. Iz ovoga se ne može vidjeti što se proračunom planira" izjavio je uvodno Bernardić.

Rekao je kako u prijedlogu nema obećanja gradonačelnika poput izgradnje 10 novih vrtića, 10 novih škola i 10 novih dvorana te dodao da mu se čini da je bilo riječ o predizbornom triku.

Bernardić je ponovno iskazao nezadovoljstvo radom Ureda za programe i projekte Europske unije.

“Prošle su dvije i pol godine od osnivanja ureda koji godišnje troši četiri milijuna kuna za plaće zaposlenika, a u 2016. godini planiraju povući samo 3 milijuna kuna iz EU fondova. Što radi taj Ured i čemu uopće služi?"  zapitao se predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Također je naglasio zabrinutost zbog sve većeg zaduženja Grada Zagreba i pada investicija, te nedostatka volje za realizaciju bitnih projekata poput novog rotora i sljemenske žičare.

>> A gdje je novac za operu i rotor?

Argentum
PROMO
Otkrijte poklone koji će izmamiti osmijeh na lice svake žene

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar pavo24
  pavo24:

  Pitaj ti Bernardiću svog šefa Milanovića nešto o planu 21, oduzimanju 700 milijuna kn Zagrebu te zašto Milanović osim što tebe Bernardiću ponižava, svakodnevno sabotira i pokušava uništiti Bandića zadnje četiri godine. Inače, Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji ... prikaži još! ima bdp po glavi stanovnika veći od prosjeka u EU i kao najrazvijeniji grad u Hrvatskoj i EU, otežan mu je pristup EU fondovima, zato prestani Bernardiću prodavati demagogiju o EU fondovima.

 • trias politica:

  Točno. Nema niti realizacije plana 21 koji je lansirao SDP prije 4 godine.

 • Anamarija10:

  Esdepenjare nećete sastaviti vladu a Bandić vam sigurno neće dati glas