Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP protiv prijedloga proračuna

Bernardić: Nema 10 novih vrtića, 10 škola i 10 dvorana koje je Milan Bandić obećavao u predizbornoj kampanji

Davor Bernardić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
25.11.2015.
u 12:12

Nezadovoljni su i radom Ureda za programe i projekte EU. “Prošle su dvije i pol godine od osnivanja ureda koji godišnje troši četiri milijuna kuna za plaće zaposlenika, a u 2016. godini planiraju povući samo 3 milijuna kuna iz EU fondova. Što radi taj ured, pita Bernardić

Na sjednici Odbora za kontrolu Gradske skupštine Grada Zagreba održanoj danas na dnevnom redu bio je prijedlog proračuna za 2016. godinu. Zastupnici SDP-a  nisu podržali prijedlog i upozorili su na nedostatak transparentnosti i izostanak uvrštenja najavljenih projekata u proračun.

Predsjednik Odbora za kontrolu Davor Bernardić potaknuo je pitanje netransparentnosti proračuna koja se očituje kroz izostanak detaljnije razrade proračunskih stavki.

"Zaista ne razumijem zašto se stvari skrivaju, osim ako se nešto ne želi sakriti. Iz ovoga se ne može vidjeti što se proračunom planira" izjavio je uvodno Bernardić.

Rekao je kako u prijedlogu nema obećanja gradonačelnika poput izgradnje 10 novih vrtića, 10 novih škola i 10 novih dvorana te dodao da mu se čini da je bilo riječ o predizbornom triku.

Bernardić je ponovno iskazao nezadovoljstvo radom Ureda za programe i projekte Europske unije.

“Prošle su dvije i pol godine od osnivanja ureda koji godišnje troši četiri milijuna kuna za plaće zaposlenika, a u 2016. godini planiraju povući samo 3 milijuna kuna iz EU fondova. Što radi taj Ured i čemu uopće služi?"  zapitao se predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Također je naglasio zabrinutost zbog sve većeg zaduženja Grada Zagreba i pada investicija, te nedostatka volje za realizaciju bitnih projekata poput novog rotora i sljemenske žičare.

>> A gdje je novac za operu i rotor?

Komentara 12

Avatar pavo24
pavo24
13:22 25.11.2015.

Pitaj ti Bernardiću svog šefa Milanovića nešto o planu 21, oduzimanju 700 milijuna kn Zagrebu te zašto Milanović osim što tebe Bernardiću ponižava, svakodnevno sabotira i pokušava uništiti Bandića zadnje četiri godine. Inače, Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji ima bdp po glavi stanovnika veći od prosjeka u EU i kao najrazvijeniji grad u Hrvatskoj i EU, otežan mu je pristup EU fondovima, zato prestani Bernardiću prodavati demagogiju o EU fondovima.

TP
trias politica
13:23 25.11.2015.

Točno. Nema niti realizacije plana 21 koji je lansirao SDP prije 4 godine.

AN
Anamarija10
12:45 25.11.2015.

Esdepenjare nećete sastaviti vladu a Bandić vam sigurno neće dati glas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije