Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poezija to go

Baby Dooks uz klavirsku pratnju odrepao Cesarićevu 'Voćku poslije kiše'

U Vinyl baru odrzano druzenje s pjesnicima Poezija to go
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
15.10.2016.
u 08:15

Pjesnici Ivana Šojat, Lana Derkač, Silvija Šesto, Cvijeta Grijak, Davor Šalat, Ivan Herceg i autorica događanja Poezija to go Sonja Zubović recitirali su svoje pjesme u prepunom Vanyla baru

Čitanjem poezije Vinyl baru u Bogovićevoj ulici autori Ivana Šojat, Lana Derkač, Silvija Šesto, Cvijeta Grijak, Davor Šalat, Ivan Herceg i autorica događanja Poezija to go Sonja Zubović oduševili su recitacijama publiku koja po drugi put ima priliku uz večernji izlazak uživati u pjesništvu. 

Poseban gost večeri bio je David Vurdelja - Baby Dooks koji se svojim glazbenim izričajem pridružio promociji poezije, zaključivši večer repanjem Cesarićeve 'Voćke poslije kiše'. 

- LIjepo je, ideja je približiti poeziju mladim ljudima jer je u medijima dosta trivijalnosti. Ovo je naš doprinos za približavanje poezije mladima, došao sam iz srca jer mi se projekt svidio - kazao je Baby Dooks.

Autorica projekta Poezija to go Sonja Zubović također je oduševljena odazivom i reakcijama iz publike. 

- Ovaj projekt ima za cilj poticati čitanje poezije kod mladih zovemo popularne i simpatične autoritete za promidžbu pjesništva i rušenje predrasuda, autističnih, narcističnih i inih negativiteta koji su se do sada vezali uz poeziju. Projekt je doista pokrenuo nove percepcije i nove vidljivosti poezije i domaće riječi, a i ljudi su živnuli. No treba to gurati strpljivo i ustrajno - kazala je organizatorica i začetnica Poezije to go Soanja Zubović.

Dodala je da su joj prijatelji govoril ida je to 'Neoguća misija! Što je tebi? Nitko ne voli poeziju. Poesbno ne mladi' no da se nije slagala.

- Dok je duše i emocija ne može nestat poezija. No samo treba naći put približavanja mladima. Mladi su željni i lijepe priče, čitanja i jasnog snažnog stiha, stvarno ne znam zašto bih od toga i ja odustala, ako su mnogi. Osobno, meni je poezija i pisanje strast i izazov! Na književnim susretima diljem zemlje susretala sam se s poraznim činjenicama kako nam djeca uglavnom ne znaju stihove hrvatskih pjesnika. Svako djetinjstvo trebalo bi imat svoje pjesme, zar ne - ispričala je Zubović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije