Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijavite se

200.000 kuna za udruge koje se brinu o okolišu i prirodi

šuma,potok,priroda
Igor Kralj/PIXSELL
11.03.2013.
u 10:40

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po jednoj udruzi iznosi pet tisuća kuna, a najveći 40.000 kuna

Dvjesto tisuća kuna iznos je koji će Zagrebačka županija ove godine izdvojiti za rad udruga koje se bave zaštitom okoliša i prirode. Natječaj  za prijavu programa i projekata otvoren je do 6. travnja, a pravo prijave imaju udruge sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji koje aktivno djeluju na njenom području i upisane su u Registar udruga Republike Hrvatske kao udruge za zaštitu okoliša i prirode.

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po jednoj udruzi iznosi pet tisuća kuna, a najveći 40.000 kuna.

Prednost će imati udruge koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije.

Prioritet pri dobivanju sredstava imat će programi i projekti koji će provoditi aktivnosti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja; te educirati i promicati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada (recikliranje, kompostiranje, odvojeno prikupljanje otpada). Također, prednost će imati projekti koji će uključivati škole i vrtiće u programe vezane uz ekologiju, zaštitu okoliša i održivi razvoj; projekti čišćenja divljih odlagališta otpada i uspostave mjera za sprečavanje njihovih ponovnih nastojanja te pilot-projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, ističu iz županije. 

– Na području Zagrebačke županije djeluje više od 50 udruga za zaštitu okoliša i prirode koje nam se svake godine javljaju s kvalitetnim programima. Vjerujem kako ćemo i ove godine zajednički realizirati čitav niz projekata – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuvši kako osobno smatra da su projekti vezani uz odvojeno prikupljanje otpada trenutačno od izuzetnog značaja za županiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije