Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S autom županije

Župan Ivo Žinić (HDZ) skrivio nesreću. Ušao u zavoj, pa prešao u suprotni smjer

nesreća Ivo Žinić
Foto: Facebook/Sisak policija na kojem uglu?
1/3
06.05.2019.
u 19:24

Župan je tijekom nesreće vozio službenu Škodu Županije, a policija je štetu procijenila na oko 10.000 kuna. U nesreći nijedan sudionik nije bio alkoholiziran

Fotografija objavljena u facebook grupi 'Sisak policija na kojem uglu' otkrila je prometnu nesreću koju je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) skrivio u četvrtak ujutro u Brestu, na lokalnoj cesti između Siska i Petrinje.

Iako o prometnoj nesreći, u kojoj je oštećeno službeno vozilo Županije, nisu redovno izvjestili niti policija niti Sisačko-moslavačka županija, kojoj je Žinić na čelu, danas je ona ipak izašla na vidjelo.

Nesreću su nam danas, na upit, potvrdili i u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj.

– 59-godišnji muškarac je u četvrtak, 2. svibnja 2019. u prijepodnevnim satima, u 9.40 sati upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija te se u mjestu Brest ulaskom u zavoj nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, na kojoj je prednjim lijevim dijelom svog auta udario u prednji lijevi dio osobnog automobila zagrebačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljala 58-godišnja vozačica – priopćeno je iz policije.

Župan je tijekom nesreće vozio službenu Škodu Županije, a policija je štetu procijenila na oko 10.000 kuna. U nesreći nijedan sudionik nije bio alkoholiziran, a župan je „zbog počinjenog prekršaja iz čl. 46. st.1., uz primjenu čl. 293. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama“ na licu mjesta platio kaznu.

U Sisačko-moslavačkoj županiji su nam potvrdili kako je u četvrtak župan sudjelovao u nesreći, istaknuvši kako je štetu na vozilima snosilo osiguravajuće društvo.

Ova je Škoda drugo vozilo u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije koje je u nepunih godinu dana sudjelovalo u prometnim nesrećama. Prošlog ljeta službenu Škodu Octaviu 1.6 TDI, staru pet godina, je na službenom putu, oštetio HDZ-ov dožupan Ivan Celjak, koji je s njime u Mošćenici naišao na oštećenje na cesti. Na automobilu je nastala šteta koja je proglašena neisplativom za popravak te je vozilo prodano prije mjesec dana za nekoliko desetaka tisuća kuna, u paketu s druga dva otpisana županijska automobila. Ove godine Sisačko-moslavačka županija, u Planu nabave, ima nabavu jednog službenog automobila vrijednosti 200.000 kuna.

VIDEO Prometna nesreća u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
20:21 06.05.2019.

Političari pred izbore su opasni jer im raste testosteron. Ovih dana ih treba u širokom luku zaobilaziti. Trebalo bi ih na neki način označiti u prometu.

OB
ObrenM
21:11 06.05.2019.

Od nastanka drzave clanovi nijedne stranke nisu imali u par mjeseci vise prometnih nezgoda (sa krivnjom) od ovih vladajucih.Radi istine treba reci,da i u drugim oblastima drze rekorde,koji nisu za pohvalu.

Avatar Dumen
Dumen
03:27 07.05.2019.

Opez HDZu raste popularnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije