Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Znanstvenici upozoravaju: Još je rano za blaže mjere

U Općoj bolnici Karlovac otvoreno  "drive in" testiranje na koronavirus
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
07.04.2020.
u 21:30

Nema eksponencijalnog rasta, ali ni pada broja oboljelih pa je oprez nužan.

Nije ovo utakmica koja kratko traje! Jasno je, posluživši se sportskim rječnikom, poručio je premijer Andrej Plenković komentirajući mogućnost ukidanja nekih protuepidemijskih mjera koje su trenutačno na snazi.

O tome se, naime, i u Hrvatskoj počelo raspravljati nakon što je Austrija objavila da će se tamo već nakon Uskrsa ponovno otvoriti mali dućani, a nakon 1. svibnja i trgovački centri te ostale prodavaonice. I dok vijesti o relaksaciji mjera stižu i iz Danske te Norveške, prema izjavama hrvatskog premijera, članova Kriznog stožera, ali i naših znanstvenika te epidemiologa, čini se kako se Hrvatska unatoč ohrabrujućoj epidemiološkoj slici neće opustiti te da, bez obzira na dobar rezultat, u ovoj utakmici idemo u produžetke.

– Trenutačno protiv koronavirusa nema dokazanog lijeka, nema dokazanoga cjepiva i nismo još stekli imunitet. Po bilo kojoj od tri osnove ne možemo reći da smo na sigurnom. A ako to ne možemo reći, onda ne možemo živjeti u “wishful thinkingu”. Ovo je ozbiljna utakmica i moramo je inteligentno odigrati. Moramo voditi računa da bude što manje posljedica na živote ljudi, a da ekonomski i socijalno opstanemo – poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković te dodao kako su “na stolu” ljudski životi.

>> Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

Stručnjaci: Koje je sve slabosti zapadne demokracije razotkrila pandemija

Komentar Tomislava Krasneca: Hrvatska je jedna od rijetkih u EU koja oprašta poreze

Sociologinja: Banke bi trebale zaustaviti otplatu svih kredita

Sve o šest hrvatskih mesojetki: Najbrže biće na svijetu živi na Plitvičkim jezerima

​​​​​​​

Ključne riječi

Komentara 1

LO
Lover
02:56 08.04.2020.

Molim vas ozbiljnost. I kako biste bili ozbiljni napišite koji znanstvenici točno daju taj zaključak, tko su ti imaginarni znanstvenici o kojima se stalno priča?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije