Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENI

"Zna li Milinović da smo i mi dio njegova Ministarstva?"

'09.03.2011., Klinika za zenske bolesti, Petrova 13, Zagreb - Ministar Darko Milinovic i nekolicina uvazenih doktora predstavili su rezultate umjetne oplodnje u Petrovoj bolnici. Mr. Darko Milinovic p
'Goran Stanzl/PIXSELL'
29.05.2011.
u 11:45

Ministar Milinović nikada nas se nije udostojio primiti, kazala je Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga hrvatskih civilnih ratnih stradalnika, prigodom tradicionalnog susreta sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu

 – Godinama smo bili strpljivi i čekali da se najprije riješe problemi branitelja, vjerujući kako ćemo nakon njih i mi doći na red. Međutim, u međuvremenu su došli neki drugi, ljudi koji su nam činili zlo. Danas se u Hrvatskoj rješava njihova problematika, a mi civilni stradalnici još uvijek stojimo skriveni u nekom zabačenom kutku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Ministar Milinović nikada nas se nije udostojio primiti, imam dojam da on uopće ni ne zna da smo mi tamo – kazala je Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga hrvatskih civilnih ratnih stradalnika, prigodom tradicionalnog susreta sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ – velika žrtva" u Slavonskom Brodu.

Ona je dodala kako je u izravnim ratnim sukobima u Hrvatskoj stradalo 364 djece, no njihovi roditelji do danas od države nisu dobili niti jednu kunu da barem mogu zapaliti svijeću na grobu svog poginulog djeteta, a o nekim drugim pravima da se i ne govori.

Marijan Pokrajčić, načelnik Odjela za zaštitu civilnih žrtava Domovinskog rata u Ministarstvu zdravstva, priznao je kako su naknade koje dobivaju roditelji male ili pak uopće ne postoje.

 - Nismo zadovoljni visinom prava i iznosima koji se isplaćuju roditeljima poginule djece, ali treba uzeti u obzir i gospodarske i ekonomske prilike koje trenutno vladaju u Hrvatskoj. Ne možemo rasporediti sredstva kojih nemamo – rekao je Pokrajčić.

Komentara 14

OB
-obrisani-
11:57 29.05.2011.

da ste se učlanili u HDZ-e sigurno bi ?

OB
-obrisani-
13:11 29.05.2011.

ne znam što reći o Milinoviću ali ... ovim ljudima treba jedan dobar pravnik koji bi napravio tužbu protiv Srbije i tažiti odštetu novčanu od tih ******** do kad će hrvati čekati pomoć od ovih i ovakvih političara

UN
unbekant
12:27 29.05.2011.

nemoze vama dati Milinovic novac,kad je jadnik do skoro pravijo sebi vilu od par tisuca kvadrata,znateli vi koliko to kosta,i da on vama daje novce,ma daj nemojte molim vas.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije