Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove Aktivnosti

Zaklada Ana Rukavina od sada omogućava i stručno usavršavanje liječnika

doktori
Igor Kralj/PIXSELL
08.07.2014.
u 15:27

Tijekom gotovo osam uspješnih godina rada Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 44.730 građana, od čega je čak 39.259 uzoraka tipizirano

Zaklada Ana Rukavina predstavila je javni natječaj za dodjelu sredstava za stručno usavršavanje jednog liječnika na Georgetown Universityju u Washingtonu. Najboljem kandidatu Zaklada će pokriti sve troškove jednogodišnjeg usavršavanja na prestižnom američkom sveučilištu, a po povratku u matičnu zdravstvenu ustanovu, liječnik će stečena znanja primjenjivati u svakodnevnom radu s pacijentima.
Medicinski direktor Zaklade, prof.dr.sc. Mirando Mrsić dr. med., istaknuo je cilj Zaklade, omogućiti oboljelima što bolju zdravstvenu skrb u domovini te dodao kako je ovaj natječaj još jedan korak bliže ostvarenju tog cilja.

Naglasio je kako je Georgetown University jedna od najvećih i najpriznatijih institucija koja se bavi proučavanjem tumora i predstavlja centar izvrsnosti. Upraviteljica Zaklade, Marija Rukavina, pojasnila je kako ovim natječajem Zaklada proširuje spektar svojih aktivnosti i na poticanje izvrsnosti liječnika.

Stručno vijeće u sastavu prof. dr. sc. Boris Labar, prof. dr. sc. Ivan Đikić, prof. dr.sc. Steven Živko Pavletić, prof. dr. sc. Srđan Verstovšek te prof. dr.sc. Mirando Mrsić dr. med. (predsjednik Vijeća), predložiti će Upravnom oboru Zaklade najboljeg kandidata za stručno usavršavanje.

Na natječaj se na linku: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/strucno_usavrsavanje/default.aspx mogu prijaviti svi zainteresirani specijalizanti ili specijalisti internisti hematologije i drugih srodnih specijalizacija do 35 godina starosti.

Svi detalji o potrebnoj dokumentaciji te načinu odabira najboljeg kandidata, mogu se pronaći na linku: http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/documents/Dokumentacija_za_prijavu.pdf

Tijekom gotovo osam uspješnih godina rada Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 44.730 građana, od čega je čak 39.259 uzoraka tipizirano. Iz hrvatskog je Registra izdano ukupno 42 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente.

>> Krv koja znači život

Komentara 4

SO
Sos
17:53 08.07.2014.

Sto ovi glume?

SO
Sos
17:55 08.07.2014.

Tisuce ljudi zena i djece umrli i umiru a ovi dropci zele napravit goga od ove rukavine njoj pokoj vjecni a ovima nedam ni zrno graska ali nas narod je naivan

NV
novo vriijeme
18:16 08.07.2014.

I koliko je bilo presađenih koštanih srži iz zaklade, koliko je novaca potrošeno na tipiziranje i skladištenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije