Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amsterdam

Zabrana 'trave' oko škole: Učenici napušeni dolazili na nastavu

marihuana
Ivica Galović/PIXSELL
12.12.2012.
u 15:53

Amsterdam je danas postao prvi grad u Nizozemskoj koji je učenicima zabranio pušenje marihuane oko škola.

Amsterdam je danas postao prvi grad u Nizozemskoj koji je učenicima zabranio pušenje marihuane oko škola, piše Daily Mail.

Gradonačelnik Eberhard van der Laan uveo je zabranu nakon što su se ravnatelji škola žalili da učenici na nastavu dolaze napušeni. Kao što je svima poznato, marihuana je u Nizozemskoj vrlo dostupna te, iako je praktički nezakonita, policija ne može kazniti ljude koji kod sebe imaju male količine droge.

Teško je bilo provesti zabranu

Glasnogovornica Amsterdama Iris Resef objasnila je da je u školama uvijek bila zabranjena marihuana, no da je to bilo teško provoditi jer su učenici pušili u dvorištu ili oko dvorišta škole, a profesori im ništa nisu mogli.

Nakon promjene nacionalnog zakona, grad je dobio mogućnost da od 1. siječnja proglasi "zone bez droge" u koje će ući škole i igrališta gdje je po zakonu zabranjena konzumacija.

>>VIDEO Djevojčica (7) se marihuanom liječi od leukemije

Komentara 1

Avatar Jana
Jana
08:55 13.12.2012.

Da, Amsterdam grad otvoren drogi sada donosi zabranu jer vide da im učenici puše u školi i oko nje , uglavnom su napušeni a to nije dobro a druge zemlje oslobađaju pušenje i drogiranje. Zašto ne učimo na onima kojioji su već isprobali efekt marihuane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije