Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Za ulazak u Europsku uniju sada je 57 posto građana

eu, zastava, pregovori
Pixsell
06.09.2011.
u 19:55

Na referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju izašlo bi 70 posto građana, a 37 posto bilo bi protiv.

Na referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju izašlo bi 70 posto građana, a njih 57 posto glasovalo bi za ulazak, 37 posto bilo bi protiv, a neodlučno bi bilo šest posto. Najnoviji su to rezultati istraživanja javnog mišljenja koje je za izaslanstvo EU u Hrvatskoj provela agencija Ipsos Plus nakon završetka pristupnih pregovora, donosi HRT.

Istraživanje su predstavili šef izaslanstva EU u Hrvatskoj Paul Vandoren i Dragan Bagić iz agencije Ipsus Plus. Obojica ne sumnjaju u pozitivan ishod referenduma s obzirom na to da je na njega spremno izaći više građana nego na parlamentarne izbore.  

Bagić je napomenuo da oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju ne postoje duboke društvene podjele.

Istraživanje je, između ostaloga, pokazalo da Hrvati nakon ulaska u EU očekuju znatna poboljšanja na području vladavine prava, zaštite okoliša i obrazovanja, ali se boje daljnjeg pada standarda zbog očekivanog porasta cijena.

Paul Vandoren pak izrazio je zadovoljstvo potporom hrvatskih građana ulasku u EU te ocijenio da se Hrvati, kada je u pitanju ratifikacija pristupnog ugovora u 27 europskih parlamenata, ne moraju bojati umora članica EU od proširenja.

Komentara 121

OB
-obrisani-
08:08 07.09.2011.

Neš ti meni namistit anketu.

JJ
jjkjhlkjhhj
22:48 07.09.2011.

Da za EU

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
20:06 06.09.2011.

Slažem se : namještaljka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije