Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispraznili police

Svi su željeli kupiti samo WC papir: Poskupjeti bi mogao do 30 posto

WC papir
Foto: Thinkstock
27.02.2018.
u 11:38

Toaletni papir poskupjet će na svjetskoj razini zbog troškova sirove proizvodnje, tvrdi tajvansko ministarstvo gospodarstva

WC papir proteklog vikenda bio je najtraženija roba na Tajvanu. Društvene mreže preplavile su fotografije praznih polica na kojima inače stoji toaletni papir, a razlog tome je najvjerojatnije najava poskupljenja.

Naime, proizvođači su obavijestili trgovce kako će WC papir poskupjeti od 10 do 30 posto idućega mjeseca jer poskupljuje i proizvodnja papira. No, mnogi kupci bili su u strahu da će WC papira nestati pa su zato kupovali zalihe, piše BBC.

Toaletni papir poskupjet će na svjetskoj razini zbog troškova sirove proizvodnje, tvrdi tajvansko ministarstvo gospodarstva.

Glavni 'krivci' za to su šumski požari u Kanadi te poremećaji u proizvodnji u Brazilu, a kao rezultat toga porasla je cijena vlaknaste pulpe, sirovine koja se koristi za izradu toaletnog papira pa cijena jedne tone pulpe sada stoji 800 dolara dok je prije godinu dana, primjerice, koštala 650 dolara.

No, najveći proizvođač WC papira na Tajvanu, tvrtka YFY, tvrdi kako je situacija još gora nego što navodi Ministarstvo gospodarstva. Oni kažu kako su troškovi pulpe skuplji za 50 posto, a rastu i troškovi pakiranja i transporta toaletnog papira.

Zbog toga, police s toaletnim papirom ovoga su vikenda na Tajvanu ispražnjene. WC papir bio je na šestom mjestu najprodavanijih stvari, a potražnja je bila 10 puta veća nego inače.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
22:15 27.02.2018.

Brisat ćemo večernjakom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije