Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠIO UGOVOR

Tajvanac mora majci isplatiti novac koji je uložila u njegovo školovanje

Zubar
Foto: Thinkstock
03.01.2018.
u 11:14

Stariji sin uspio se dogovoriti s majkom isplatu manjeg djela dugovanja, no drugi sin mišljenja je da je pogrešno tražiti od djeteta da plati ono što je uloženo u njegovo podizanje.

Nakon rastave sa suprugom Tajvanka je preuzela brigu o dva sina. Odgajala ih je i plaćala im skupu školarinu kako bi postali zubari. Čak je i 1997. godine potpisala ugovor s njima kako će joj isplaćivati 60% svog dohotka nakon što postanu zubari.

Ukupni trošak školovanja sinova iznosio je nemalih 1,7 milijuna dolara, a odnosi u obitelji narušili su se kada se zabrinula da se oni neće brinuti o njoj u dok ostari. 

Stariji sin uspio se dogovoriti s majkom isplatu manjeg djela dugovanja, no drugi sin mišljenja je da je pogrešno tražiti od djeteta da plati ono što je uloženo u njegovo podizanje te nije plaćao dogovoreni iznos.

Majka je ovaj problem odlučila riješiti na sudu koji je presudio kako joj sin mora vratiti gotovo milijun dolara za troškove podizanja djeteta i školovanja, javlja BBC.

Sin je smatrao kako je bio premlad dok je potpisao sporazum te da ugovor treba smatrati nevažećim. Naveo je i kako je godinama radio u majčinoj stomatološkoj klinici i da joj je pomogao da zaradi više od iznosa koji mu je naređeno da plati.

Pogledajte i galeriju: Fotografije koje su izludile mnoge: Vidite li što se na njima nalazi?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije