Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHTJEVNI PROJEKTI

VIDEO Kako je tekla izgradnja vijadukta Prapratno i mosta Ston

Gradilište mosta Ston snimljen iz zraka
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/6
28.02.2023.
u 14:19

Most je ukupno dug 485 metara i visok 37 metara, iznad Stonskog zaljeva spaja dva tunela Polakovica i Supava, ima pet stupova i dva upornjaka

Na dijelu pristupne ceste za Pelješki most, na jednom od najzahtjevnijih i najvrjednijih infrastrukturnih objekata suvremene Hrvatske, vijaduktu Prapratno i mostu Ston, sve radove samostalno je obavila jedna tvrtka. Uskoro će biti i otvorene pristupne ceste, gdje je Brodosplit za mjesec i po dana montirao čeličnu konstrukciju mosta Ston, a sada su objavili video izgradnje vijadukta Prapratno i mosta Ston. 

Most je ukupno dug 485 metara i visok 37 metara, iznad Stonskog zaljeva spaja dva tunela Polakovica i Supava, ima pet stupova i dva upornjaka. Cijeli raspon sastoji se od šest segmenata koji su izgrađeni u velikim Brodosplitovim kondicioniranim halama i transportirani baržom morskim putem, čime je kvaliteta i dugotrajnost takve konstrukcije znatno veća nego kod izrada od više manjih segmenata. Montaža svih segmenata obavljena je uz pomoć Brodosplitove megadizalice Manitowoc, nosivosti 750 tona. 

– Izgradnja, transport i montaža velikih metalnih konstrukcija jedinstveni su projekti za Brodograđevnu industriju Split koja neprestano ulaže u opremu i strojeve kako bi zadovoljila zahtjeve naručitelja u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke. Njihovom realizacijom Brodosplit nastavlja svoje pozicioniranje u off-on shore tržišnoj niši i postaje sve ozbiljniji proizvođač zahtjevnih čeličnih konstrukcija – priopćeno je iz Brodosplita. 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sasha68
17:53 28.02.2023.

neki dan jedan na gradiški, pa onaj kod omiša, pa kod osijeka, sad ovaj, ma bravo nasi decki, samo naprijed, nek se gradi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije