Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
79. OBLJETNICA

Veleposlanik Glunčić u ime Hrvatskog sabora i Vlade RH odao počast žrtvama Bleiburške tragedije

Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
1/4
17.05.2024.
u 19:53

Veleposlanik Glunčić položio je vijence i u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskoga Sabora Gordana Jandrokovića i izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

U prigodi obilježavanja 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnoga puta hrvatskog naroda u svibnju 1945. godine, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Daniel Glunčić  odao je danas u poslijepodnevnim satima počast žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika na Lojbaškom polju, izvijestilo je hrvatsko Veleposlanstvo u Beču.


Veleposlanik Glunčić položio je vijence i u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskoga Sabora Gordana Jandrokovića i izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.


Prije polaganja vijenaca pred spomenikom je održana tiha komemoracija s molitvom koju je predvodio voditelj hrvatske Katoličke misije u Klagenfurtu Pavo Dominković, a kojoj je nazočio veliki broj Franjevaca austrijske Franjevačke zajednice te predstavnika Katoličke crkve iz Austrije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 


U večernjim satima veleposlanik Glunčić nazočio je svetoj misi u  župnoj Crkvi svetog Petra i Pavla u Bleiburgu, a koja se ove godine održava u organizaciji Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, zajedničkog tijela Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Hrvatske katoličke misije u Klagenfurtu i austrijske Župe Bleiburg. Misu je predvodio fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.
 

 

Komentara 2

MA
MarkoFind
18:23 18.05.2024.

Bosanska posla

MO
MOSAD
16:50 18.05.2024.

Čudi me da novo peceni hr.desnicar ZM nije na Blajburgu.Nije valjda da mu je desnicarenje sluzilo samo u predizborne svrhe.Ma nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije