Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi obrasci

Važne promjene kreću u utorak: Ovako izgleda novi model isplate obiteljskih mirovina

24.12.2022.
u 07:00

Mnoge udovice i udovci koji primaju samo svoju osobnu mirovinu i ne znaju da najprije moraju predati Zahtjev za priznanje prava na obiteljsku mirovinu da bi uopće mogli dobiti dio mirovine preminulog bračnog druga i doći do drugog zahtjeva, onog za isplatu dijela mirovine. No, za predaju tog drugog zahtjeva nije potrebno čekati da im se riješi prvi, a moguće je i oba zahtjeva predati istodobno. Neki su i u godinama, tako da tu ima posla i za mlađe članove obitelji ili prijatelje jer umirovljenici moraju naći stara rješenja o mirovini, kako za sebe tako i za supružnika, izvaditi smrtovnicu, vjenčani list...

Komentara 2

GR
gruzija
08:00 24.12.2022.

Imala sam 30 godina kada je moj muz umro nekoliko godina djeca su primala mirovinu jer je u trenutku smrti on imao 17 godina staza i da je ostao ziv a nesposoban za rad on bi danas primao mirovinu a ja nemam pravo . Za mene je zakon nakaradan jer dio populacije ostavlja bez prava na koja imaju pravo

SS
simpatican.simpa
15:54 24.12.2022.

Nikako da se maknemo od užasne nesposobne birokracije, umjesto da se samo podnese zahtjev jer sve ostale podatke ima država, od vjenčanog lista, smrtovnice, visine mirovine, dodatka, BAS SVE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?