Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
praćenje cijena

'Varaju ljude na cijenama i žele to sakriti': Trgovački lanci odbili Filipovića

Kupnja u eurima
Igor Soban/PIXSELL
18.01.2023.
u 06:32

I s novim rokom do danas u 9 sati da se izjasne žele li biti na "bijeloj" listi i transparentno dostavljati cijene 78 najprodavanijih artikala, Ministarstvu gospodarstva stigla je "odbijenica" trgovaca. Osam njih udruženih pri HUP-u – Lidl, Kaufland, Plodine, Spar, Tommy, Studenac, NTL te Mlin i pekare – zapravo ni proteklih dana nisu rekli kako se tome protive. No, za razliku od Konzuma i KTC-a koji su se još prošlog petka izjasnili da su oni "za", HUP-ova osmorka danas je i u dopisu ministru Davoru Filipoviću poručila kako je spremna sudjelovati u realizaciji mehanizma praćenja cijena kad između trgovaca i Ministarstva detaljno bude usuglašen te javno objavljen način provedbe mehanizma usporedbe cijena, sve kako bi se osigurao ispravan prikaz stanja na tržištu i spriječila daljnja reputacijska šteta koju su, kako tvrde, zajedno s ostalim trgovcima u proteklom razdoblju neopravdano pretrpjeli.

Komentara 42

DU
Deleted user
10:15 18.01.2023.

Pa čemu ovo, dva puta napišete jedan te isti tekst, to je valjda po novom formatu, strašno.

Avatar Cohen
Cohen
07:48 18.01.2023.

O novom formatu VL-a: trebali ste čitateljima dodijeliti prostor za komentare o novom dizajnu, a ne da se moraju o tome oglašavati pod člancima. Jedan od minusa u odnosu na prethodni dizajn je što se pri pregledu menua vijesti pozicioniranjem miša na naslov više ne može pročitati tekst naslova do kraja. Čitatelj ima manje informacija.

KT
KTM
08:40 18.01.2023.

Pola litre aromatizirane vode preko 10kn u jednom dučanu.U Katru je 4x jeftinije.Mi smo pametni,a ovi s nižim cijenama su glupi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?