Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKEDONIJA NA NOGAMA

Vanja (14) je krenula u školu i od tada joj se gubi svaki trag: 'Pretražuju se svi podrumi, nećemo stati'

Vanja
Facebook
01.12.2023.
u 12:19

Majka djevojčice tvrdi da Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja.

Vanja Đorčevska (14) iz Skopja nestala je 27. studenog na putu prema školi, a za djevojčicom se i dalje intenzivno traga, izjavio je u petak na konferenciji za medije makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

Spasovski je naglasio da je ispitano nekoliko desetaka osoba te da su analizirani elektronički uređaji obitelji i djevojčice. - Proučavano je i korito rijeke Vardar, pretražuju se svi podrumski prostori ne samo u okolini već i šire. Radimo na prikupljanju podataka iz crkava i samostana u okolici Skoplja, a napore nećemo smanjivati - poručio je Spasovski, pišu makedonski mediji.

Inače, kako je Večernji već pisao, Vanja je visoka 175 centimetara, teži 58 kilograma, ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi zubni aparatić, ima madež na desnoj strani lica. U trenutku nestanka na sebi je imala plavi džemper, kratku crnu jaknu, crne traperice s bočnim džepovima i bijele tenisice. Posljednji signal s Vanjinog mobitela bio je na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Univerzalske sale. Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 nije bila dostupna. 

Po centru Skopja polijepljene su fotografije nestale Vanje u nadi da će netko od prolaznika imati korisnu informaciju, a njezina majka Zorica informacije o nestanku podijelila je na svojem Facebook profilu. Kako je rekla Zorica, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska u školu i nije se žalila na probleme. Majka tvrdi da Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja. - Mislim da je oteta. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Učiteljica mi je napisala da nije došla na sat, u stalnoj smo komunikaciji s njom i javim joj ako je Vanja bolesna i ne može doći u školu. Vanja ide u deveti razred - objasnila je Zorica. Dodala je i da Vanja ne izlazi puno, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće.

VEZANI ČLANCI:

- Provjerili smo sve njezine profile na društvenim mrežama, imam sve njezine lozinke i nisam pronašla ništa sumnjivo. Vanja nije takva djevojka. Zaista sumnjam da je oteta, daj Bože da griješim. Da znam da je pobjegla i da imam problema s njom, sigurno ne bih dizala toliku paniku. Provjeravaju se i kamere, sve se događalo na putu od kuće do škole – objasnila je majka.

Komentara 5

PO
poluvodič
14:32 01.12.2023.

Da se već tako brzo gubi trag, vjerojatno neka sačekuša. Nadam se da je samo odlučila biti malo pustolovna i buntovna.. Ja bih poludio od brige da sam roditelj

BA
Barba56
13:12 01.12.2023.

Boze pomozi , kako nitko nista nije vidjeo , strasno .

Avatar LooneyToney
LooneyToney
16:58 01.12.2023.

Možda se zaputila na koncert megapopularne srpkinje u Zagreb, kojem treba oduzeti status glavnog grada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije