Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedije

Uvjetna kazna policajcu kojem je sin (12) stradao od ručne bombe

seperovic
Marko Mrkonjić/Pixsell
08.11.2010.
u 21:00

Isti je dječak 2002. kao troipolgodišnjak u igri ustrijelio vlastitu majku iz očeva službenog pištolja u kući u Bilju kraj Osijeka

Policajac J. S. (47) čiji se sin (12) teško ozlijedio aktiviravši njegovu ručnu bombu nađenu na tavanu nezaključane zgrade u Bilju kraj Osijeka za sada neće u zatvor. Nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora, ali uvjetno na pet godina.

– Posljedice teško pogađaju okrivljenika pa je kazna ublažena – objasnio je odluku sudac osječkoga Županijskog suda Darko Krušlin.

Mališan je tragediju 19. svibnja čudom preživio, izgubio je šaku, još ne može na noge, ima PTSP. Posljednjoj je operaciji ruke podvrgnut prije nekoliko dana.

“Kašikaru” je pronašao na tavanu među pravim arsenalom oružja. Ocu se sudilo za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te nedopuštena držanja oružja. Za prvo je dobio godinu i pol zatvora, a za drugo godinu dana, iz čega je izvedena spomenuta jedinstvena uvjetna osuda.

Krivnju je odmah priznao govoreći u suzama kako je “lakomisleno vjerovao da se ništa strašno neće dogoditi”.

Policajčevo je oružje stravičnu tragediju izazvalo i prije osam godina. Isti je dječak, tada troipolgodišnjak, u igri ustrijelio vlastitu majku (38).

Mališan je pronašao službeni pištolj koji je otac, vrativši se s posla, ostavio napunjena u dnevnoj sobi i otišao u kupaonicu. Dijete je ispalilo smrtonosan hitac koji je majku pogodio ispod oka. Tada je primijenjen institut oslobođenja od kazne jer je i sam teško bio pogođen tragedijom. To je njegova obrana tražila i ovaj put ističući kako je ono što se dogodilo dovoljna kazna. Usto, zatvor bi oca i sina, smatrala je obrana, ponovno razdvojio, čime bi bila učinjena još veća šteta.

– Opisali ste me kao monstruma! Nisam ni kriminalac, ni kartaroš, ni pijandura! Običan sam obiteljski čovjek. Hodao sam u cipelama i hlačama od 50 kuna da podignem na noge svojih troje djece, bio sam im i otac i majka. Jasno da se propusti događaju, mene su moji skupo stajali – obratio se policajac novinarima poslije izricanja presude.

Centar za socijalnu skrb Osijek ostavio je dječaka kod oca, a odlučeno je to “uvidom u emocionalnu privrženost i kvalitetu roditeljske brige”.

Otac je i dalje zaposlen u Postaji granične policije Erdut, ali je suspendiran do okončanja sudskog postupka. Uvjete za mirovinu je, pak, već stekao.

Ključne riječi

Komentara 4

MA
Markale
22:32 08.11.2010.

zalosno da nemoze biti zalosnije, hajde desila se prva greska, i oprosteno mu je sto sad opet oprastati zar je to resenje, on i dalje pravi greske sad mu treba natovariti i onaj prvi slucaj

TA
tatamlata
10:45 09.11.2010.

Mislim da i jesi monstrum. Napunjeno oruzje si ostavio djetetu na raspolaganje i ubilo je majku, uzas! Vec onda su te trebali izbacit iz policije a ne da ti jos dadu beneficirani staz. Treba preispitati da nije mozda sve bilo namjerno.

MA
Markale
17:13 09.11.2010.

eeeeeeOVO JE ZA USKOK a sto je jos najvaznije trebalo bi ispitati policisku postaju tko mu je odobrio da i dalje prima placu 12 god i sad ce da dobije mirovinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije