Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE MU PRVI PUT

Udruga kreće u borbu za oduzimanje psa od 83-godišnjeg zlostavljača

Ilustracija
Foto: Getty Images
24.01.2020.
u 11:40

Policija je protiv 83-godišnjak podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Sisačka Udruga za zaštitu životinja „Bijeli očnjak“ kreće u pravnu borbu oduzimanja psa kojeg je u srijedu 83-godišnji mještanin Novog Sela Palanječkog pokraj Siska zavezao lancem za stražnji dio automobila te ga vukao po cesti pri tome mu nanijevši brojne ozljede.

– Postoji nažalost opasnost da taj pas bude vraćen vlasniku, ako to on zatraži. Pogotovo jer je čipiran, postoji dokaz vlansištva, a redovno je i cijepljen. Zbog toga namjeravamo pokrenuti postupak oduzimanja psa, a tražit ćemo i da mu se trajno zabrani držanje životinja jer imamo informacije da mu ovo nije prvi put da zlostavlja psa, te da je i prije zlostavljao druge pse i životinje – kazuje nam Sara Mesić iz udruge, koja je i prva bila pozvana na mjesto događaja.

 

– Zvala nas je djevojka iz sela, i nas dvije smo dežurale pred kućom dok nije policija došla i obavila uviđaj i psa predala veterinarima i u sisačko Sklonište za životinje. Pas je zbog ozljeda završio na ambulantnom liječenju u skloništu, nemaju  za sada ni oni nikakav papir da se pas makar privremeno oduzima vlasniku što inače veterinarska inspekcija može odlučiti. Pas je dakle sklonjen da mu se saniraju rane, u kontaktu smo sa skoništem, kontaktirali smo i našeg odvjetnika našeg i pokrenut ćemo danas postupak da se pas ne vrati vlasniku. Veterinarski isnpektor može privremeno oduzeti psa, a sud oduzima trajno i vidjet ćemo kako će to napredovati – kazuje Sara istaknuvši kako im trenutačno nije cilj kako će sam vlasnik biti kažnjen, mada dodaju da bi kazna trebala uslijediti kao primjer da se takve stavri ne ponavljaju.

–Trenutačno nam je bitnije da psa spasimo od zlostavljača za ubuduće. Kontaktirali smo svjedoke koji će svjedočiti na sudu, policija je podnijela prijavu i mislimo da je slučaj čist. Pas je uznemiren, nema povjerenja u ljude i pokazuje time da je bio i prije zlostavljan, a javili su nam se mještani koji to i potvrđuju – dodaje Sara Mesić.

Podsjetimo, policija je protiv 83-godišnjak podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Komentara 3

DM
diana.matos71@gmail.com
22:51 25.01.2020.

Ma tako mi pada bas neka ideja napamet,hey ti stari mozda bis volio izaci na piknik ti matori 83 godisnji stvoru,ma vidis kako sam ti ja dobra ja bih ti ucinila uslugu da te malkice zavezem za tvoj autic,tvojim lancima ,pa bi ti ponudila cak besplatnju voznju,tako da ti se izmasira tvoje matoro tijelo po cesti,sto bi ti sigurno godilo,posto ti to volis.A cuj ako bi ti se slucajno guzica oderala,ma to ti nije nikakav problemcic,ja ti kazem da bi ti poklonila besplatnu restauraciju straznjeg djela guzetine,ma glej iskreno gdje ces naci bolju uslugu od ove moje.

JJ
Jjbraddock
16:12 25.01.2020.

Je li vi znate a i svaki odvjetnik ce vam reci, da je po sluzbenoj duznosti moguce, odnosno da policija uz veterinarsku inspekciju zbog tog cina mora oduzeti psa? Nema sanse da taj idiot dobije psa osim zatvora i kazne. Dakle pod hitno izvijestite udrugu o tome i neka uzme odvjetnika i od policije i veterinarske inspekcije trazi ocitovanje. Inace i protiv inspekcije i policije treba poduzeti kaznenu prijavu zbog necinjenja i ugrozavanja i zlostavljanja zivotinja.

Avatar Anna
Anna
00:11 25.01.2020.

Pod hitno mi oduzeti psa, svaka cast, triba kad se ovako nesto desi napraviti sve da se ne ponovi, a da se nebi ponovilo, tribalo je sve okrenuti i provjeriti ispitati prije nego se njuškice vrate zlostavljacima, tribalo bi i ime te veterinarske staviti da se uvidi koliko ih im je stalo DO TAKVIH SLUCAJEVA, SRAMI TE SEEEE, OCITO VAM VISE odgovaraju tajkuni sa punim takujinima i bez ovakvih dodatnih "problema" srami te se vi i vama slicni i onaj ko vam je da diplomu da radite posa koji ne volite..!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije