Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Svetoj Heleni

U naletu BMW-a ozlijeđen bivši trener Petre Martić: 'Supruga je imala loš predosjećaj'

Nesreća na naplatnoj postaji Sveta Helena
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
13.07.2019.
u 20:53

Otac stradale obitelji je profesionalni teniski trener, koji je godinu dana radio i s uspješnom hrvatskom tenisačicom Petrom Martić, čija je majka rekla kako mu ovo nije prva teška prometna nesreća u životu, jednom ga je udario automobil dok je čekao zeleno

Ozren M. (35), vozač BMW-a koji se 11. srpnja na naplatnim kućicama Sveta Helana zabio u vozilo mađarskih oznaka pri čemu je teško ozlijedio tročlanu obitelj koja je bila u vozilu, rasplet svoje sudbine čeka – kod kuće. Naime, policija još provodi kriminalističko istraživanje koje još nije gotovo, pa nema ni kaznene prijave. Ozrenu M. su izvađeni krv i urin, koji su poslani na vještačenje. To je proces koji traje, pa će rezultate vještačenja Ozren. M. dočekati kod kuće.

Kada je alkotestiran na mjestu događaja, ustanovljeno je da nije bio pod utjecajem alkohola. Je li bio pod utjecajem opijata, znat će se nakon što bude gotov nalaz krvi. Naloženo je i vještačenje njegova mobitela, kako bi se ustanovilo i je li telefonirao prije nesreće, a treba se detaljno izvještačiti i njegovo vozilo. Vjerojatno će biti predloženo i da ga detaljno pregleda liječnik, kako bi se ustanovilo je li neki zdravstveni problem možebitni uzrok nesreće. Kada sva vještačenja budu gotova te budu utvrđene sve okolnosti nesreće, policija će podnijeti kaznenu prijavu. Kaznena prijava može biti podnesena redovnim putem ili Ozren M. Može biti predan pritvorskom nadzorniku. U tom slučaju tužiteljstvo bi nakon njegovog ispitivanja trebalo odlučiti hoće li za njega tražiti određivanje istražnog zatvora i po kojoj osnovi, a o zahtjevu za određivanjem istražnog zatvora odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda koji zahtjev može prihvatiti ili odbiti.

Što se tiče ozlijeđenih, dječaku je u noći na subotu izravnana bedrena kost ozlijeđena u stravičnom naletu BMW-a na naplatnoj kućici. On više nije na odjelu intenzivne njege već je premješten na običan bolnički odjel, pri svijesti je i komunicira i dobro se oporavlja. Njegov otac je na dobrom putu da se izvuče, samostalno diše, oporavlja se, ali ga liječnici i dalje budno prate na odjelu intenzivne njege jer zbog ozljede glave uvijek postoji opasnost pogoršanja, mada i njegovom slučaju minimalna.

Prema pisanju 24 sata, teško ozlijeđeni muškarac iz vozila mađarskih oznaka je Daniel Dobrenov, profesionalni teniski trener koji je godinu dana radio s hrvatskom tenisačicom Petrom Martić. Njezina majka je za 24 sata rekla da mu ovo nije prva teška prometna nesreća.

- Petra je saznala isti dan, nazvali su je iz Zagreba. Od šoka je samo ponavljala: ‘Što se dogodilo?’ - kazala je Sandra Martić.

Jednom ga je udario automobil dok je na semaforu čekao zeleno svjetlo te je također bio teže ozlijeđen.

Prijatelj obitelji ispričao je da su iz Australije gdje žive prvo doputovali u Budimpeštu gdje su se zadržali par dana prije no što su se uputili u Hrvatsku na ljetovanje. No na odredište na jadranskoj obali na žalost nisu stigli, već su svi troje završili u bolnici s teškim ozljedama. Oporavak njega i njegove obitelji vjerojatno će dugo trajati.

- Moja je supruga imala loš predosjećaj, bojala se da će im se na putu nešto dogoditi. Nažalost, obistinilo se - rekao je obiteljski prijatelj Emil Pavić.

Komentara 31

GR
gradjaninhr
19:12 13.07.2019.

Ovo je namjerni pokusaj ubojstva i tako treba tretirati ovog vozaca bmw-a ! Na kojim drogama je taj idiot bio ? Treba mu dozivotno oduzeti vozacku dozvolu !

TH
thu
20:49 13.07.2019.

Promptno se brišu komentari gdje se spominje ime i prezime vozača. Ni VL nije imun na pare, tatica je potplatio da se ime ne spominje... Sramota!

DU
Deleted user
20:12 13.07.2019.

U cemu je razlika izmedju ove prometne i one na Ini s kamionom, onaj vozac kamiona je jos u pritvoru a ovaj vec na slobodi .... Ciji je to sin ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije