Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjenjivo vrijeme

Utorak nam nosi novu promjenu vremena: Nekim dijelovima zemlje prijeti tuča

Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/26
23.07.2023.
u 18:40

U ponedjeljak će prevladavati sunčano uz mjestimičnu naoblaku, ali u utorak se očekuju grmljavinski pljuskovi i jak vjetar diljem zemlje.

Ponedjeljak će diljem zemlje početi sunčano, uz visoke temperature i umjeren vjetar. Početak tjedna će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčan uz umjeren razvoj oblaka uz temperaturu od 19 °C do 35 °C. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj, ponedjeljak će biti sunčan, ali uz postupni porast naoblake tijekom poslijepodneva. Pogoršanje vremena će doći navečer i u noći na utorak. Lokalni pljuskovi i grmljavina očekuju se uglavnom na krajnjem sjeverozapadu. Tijekom dana temperatura će biti između 32 i 34 °C, navodi Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a, piše HRT.

Na sjevernom Jadranu i u Lici također će prevladavati sunčano vrijeme, a oblačnije će biti poslijepodne na zapadu oblačnije. Krajem dana i u noći vjerojatniji su pljuskovi i grmljavina na sjevernom Jadranu s naglaskom na područje Istre. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu umjereno i jako jugo.

POVEZANI ČLANCI:


Pretežno sunčano i vruće, ponegdje vrlo vruće, biti će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će umjereno jugo, sredinom dana će more biti malo do umjereno valovito zbog jačanja juga. Najsunčanije će biti na jugu Hrvatske, uz umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 33 i 36 °C.

Utorak će na kopnenom području biti promjenjiv i nestabilan uz lokalne pljuskove i grmljavinu te jak vjetar, uz mogućnost tuče. Na Jadranu će biti pljuskovi i grmljavina, lokalno izraženiji na sjevernom dijelu  U srijedu i dalje nestabilno i svježije uz kišu te uz buru na Jadranu. U četvrtak će se vrijeme poboljšati te će ponovo biti sunčano.

>> VIDEO Zlokobni prizori nad Zagrebom: Dolazak oluje na zapadnom dijelu grada

Komentara 9

ZI
zinegoid
01:35 24.07.2023.

ne znaju ni oni što više predvidjeti jer izgleda da su promjene takve sa kojima još nisu bili suočeni

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
22:42 23.07.2023.

OK, kaj će se sad dramit oko svakog oblaka i kiše?

Avatar votum
votum
12:45 24.07.2023.

Kad čitaš ovu prognozu, zaključiš da će te sve pogoditi... i neće... u sve dane, a možda i ne sve... Na jadranu, a možda i u Dalmaciji...srednjoj...i južnoj... jugo...bit će i bura.. a najviše sunčanog vremena.. 5° manje... narančasto za toplotni udar... osvježenje...upozorenje... Mrš vi i gatanje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije