Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O novom pogoršanju vremena

Ravnateljica DHMZ-a: ‘Narančasto upozorenje je sigurno, a računajte i na crveno'

Zagreb: Dolazak oluje na zapadnom dijelu grada
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
23.07.2023.
u 17:31

Nevrijeme na Jadranu nije isključeno, ali veća je vjerojatnost da će pogoditi kontinentalnu Hrvatsku, navela je ravnateljica DHMZ-a, Branka Ivančan-Picek.

Nakon najavljena dva sunčana dana, u noći na srijedu se ponovno očekuje pogoršanje vremena praćeno pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje i tučom, potvrđeno je iz DHMZ-a. DHMZ će za utorak objaviti narančasto upozorenje, no nije isključeno da upozorenje prijeđe u crveno, a to će biti poznato tek u utorak. Nevrijeme na Jadranu nije isključeno, ali veća je vjerojatnost da će pogoditi kontinentalnu Hrvatsku, navela je ravnateljica DHMZ-a, Branka Ivančan-Picek, piše Jutarnji.hr.

'S obzirom na ponovno visoke temperature danas i u ponedjeljak, te dolaska nove količine nestabilnoga zraka, postoji ponovno velika šansa za pojavu jačeg grmljavinskog nevremena praćenoga jakim vjetrom, velikom količinom kiše, a ponegdje i tučom. Točnu lokaciju takvoga nevremena, nije moguće prognozirati kao niti njezin točan intenzitet, stoga upućujemo građane da prate redovito upozorenja i informacije DHMZ-a kao i radarske slike koje su raspoložive na našoj internetskoj stranici meteo.hr i te slike se osvježavaju svakih pet minuta', kaže Ivančan-Picek. 

VEZANI ČLANCI 

Premda bi točna prognoza trebala biti poznata u utorak u prijepodnevnim satima, iz DHMZ-a će za nevrijeme izdati narančasto upozorenje, rekla nam je u telefonskom razgovoru ravnateljica Zavoda Branka Ivančan-Picek.

 

>> VIDEO Zastrašujući prizori iz Poreča: Nova oluja stigla u Hrvatsku

Komentara 3

LU
Lukeruk
01:13 24.07.2023.

To kaj ti kvazi stručnjaci vele nije vremnska prognoza nego isfuravanje jugoslavenstva i naturanje laži

AK
Aka
18:38 23.07.2023.

Slovenac veli od ponedjeljka do srijede, Picekica veli utorak-srijeda, jedan dan je puno za fulati.? Izgleda da ću veš i ljeti sušiti u sušilici, nemam sigurnosti u prognozu.

Avatar Rumba
Rumba
19:46 23.07.2023.

Temperaturu mjere na izravnom suncu a ne u hladu onda ispada ekstremno oluje u 7 mjesecu su uobičajene Sv Ilija je poznat svetac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije