Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHLAĐENJE

U Hrvatsku stiže 'Zvijer s istoka': Temperature će biti niže za 10-15 stupnjeva

Hladna fronta donijela je i na potresom razrušene dijelove Hrvatske izuzetno hladno jutro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.02.2021.
u 23:52

Zbog vrlo vjetrovitog vremena treba računati i na poteškoće u cestovnom i pomorskom prometu, a  zbog niskih temperatura moguća je i poledica.

U narednih nekoliko dana koji su pred nama očekuje se snažna promjena vremena, koja za mnoge neće biti nimalo ugodna. DHMZ je objavio i posebno priopćenje o ovoj žestokoj promjeni vremena i doslovno preko noći zahladnjenju sa srijede na četvrtak, nakon kojeg će ovo iznadprosječno toplo razdoblje zamijeniti suprotno – hladnije od prosjeka.

HRT je objavio detalje prognoze koju prenosimo u cijelosti. 

"U četvrtak će osjetno pasti temperatura zraka, a mjestimice će biti susnježice i snijega i to ne samo u gorju. Potkraj četvrtka razvedravanje, pa će od petka prevladavati sunčano, ali hladnije uz umjeren sjeverni vjetar, a na Jadranu i jaku buru, mjestimice i olujnu.

Temperature će biti niže za 10-15 stupnjeva. Jutarnje temperature na kopnu bit će od -5 stupnjeva, u gorju i od -10, a najviše dnevne oko 0 stupnjeva Celzijusa. Hladni val zahvatit će i Jadran, gdje će također biti noćnih i jutarnjim minusa, a jaka i olujna bura pojačat će osjećaj hladnoće.  Nakon ovog iznadprosječno toplog razdoblja nastupit će razdoblje hladnije od prosjeka. Zbog vrlo vjetrovitog vremena treba računati i na poteškoće u cestovnom i pomorskom prometu, a  zbog niskih temperatura moguća je i poledica.

– Do kraja tjedna treba računati na više sunca, međutim, na izrazito hladno vrijeme, s temperaturom zraka koja i danju neće prelaziti 0 Celzijevih stupnjeva u unutrašnjosti. Jutarnja temperatura bit će između -10 i -5, a čak će se i na Jadranu sigurno zabilježiti minusi, i to i ujutro, osobito u dane vikenda. Treba računati i na vjetrovito vrijeme, osobito na Jadranu, na jaku, olujnu buru, koja će onda vjerojatno stvarati i probleme u prometu, rekla je Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a", piše HRT. 

Ledeni val koji nas očekuje u narednim danima dobio je naziv ''zvijer s istoka'' upravo zbog velikih minusa. 

– Nama će zvijer idućih dana donijeti prilično hladno vrijeme, iako minusi, srećom, neće biti kao drugdje u Europi i Americi gdje se proteklih dana mjerilo i -35. Kod nas za sada očekujemo do -10 ili malo niže, na kopnu, i to po noći i rano ujutro, dok će danju biti oko nule. Na moru male pozitivne vrijednosti po danu, minusi po noći. No s obzirom na to da će ovog vikenda puhati i na mahove orkanska bura, osjet hladnoće bit će znatno pojačan – objasnio je meteorolog Darijo Brzoja za Novu TV. 

Ključne riječi

Komentara 21

EH
enigmus-hr
00:05 11.02.2021.

Zamisli, zimi je hladno

ZV
zvezdomor
07:19 11.02.2021.

Strašna stvar....prije dvadesetak godina -15 do -17 je bila normalna zimska temperatura i svi smo bili zdravi i nije bllo čudnih virusa

Avatar crikva
crikva
07:25 11.02.2021.

Au je Vam naslov. Katastrofa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije