Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unosna sezona

Turistički prihodi za prvih šest mjeseci 21,4 posto veći nego lani

Zagreb: Metropola očekuje rekordnu turističku godinu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
29.12.2023.
u 17:12

U drugom tromjesečju ove godine od stranih turista uprihodovano je zamalo 3,2 milijarde eura

U drugom tromjesečju ove godine prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde i 180 milijuna eura što predstavlja rast od 18,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022., pokazuju podaci Hrvatske narodne banke. Time je uprihodovano 494,2 milijuna eura više nego u drugom tromjesečju prošle godine.

Sveukupno, u prvoj polovici ove godine prihodi od stranih turista iznosili su 3 milijarde i 850 milijuna eura, što je, pak, rast od 21,4 posto u odnosu na prvu polovicu  2022. Konkretno, za šest mjeseci ove godine uprihodovano je 678 milijuna više nego u istom razdoblju lani.

- Nakon do sada rekordne 2022. po prihodima od stranih turista, u 2023. bilježimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci - ističe ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja  zahvaljuje svim djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažiranosti kojima hrvatski turizam čine konkurentnim i Hrvatsku jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija. - Vlada Republike Hrvatske je s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te ćemo nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma -  zaključila je Brnjac.

 Inače, tijekom prošle godine prihodi od stranih turista dosegnuli su 13,1 milijardu eura, što je bilo više nego ikad, a ove se godine očekuje novi financijski rekord.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Što nam donosi 2024. po pitanju plaća i mirovina? Umirovljenici se mogu veseliti 1. siječnja

Komentara 1

PR
prajdali100
18:12 29.12.2023.

Svi su se jako dobro " oparili", samo nebo zna koliko se novca još zamrači !!! Sad će masa ljudi vani na skijanje....Ali,uskoro će opet stara dobra kuknjava,ništa ne valja, država ide u krivom smjeru,Plenković ne valja itd.itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije