Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAD U ZAPADNOJ EUROPI

Traženi liječnici obiteljske medicine, ali i nutricionisti, maseri, socijalni radnici...

Liječnici
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
03.10.2016.
u 07:00

Fizioterapeuti su traženi u Engleskoj, Irskoj, Njemačkoj, Austriji, većinom za rad u domovima umirovljenika, uz početne plaće od 1800 eura

Na Devetom sajmu karijera u zdravstvu u Zagrebu, na kojem je sudjelovalo 12 agencija za zapošljavanje, pokazalo se da su za rad u zapadnoj i sjevernoj Europi najtraženiji liječnici obiteljske medicine te kvalificirane medicinske sestre s petogodišnjim obrazovanjem.

Velika je potražnja i fizioterapeutima, ističe Silva Karpowicz Rukavina iz tvrtke Karijere u bijelom koja na putujućim medicinskim sajmovima godinama regrutira medicinsko osoblje za rad u zapadnoj Europi. Specijalistima se nude poslovi s plaćama od 3000 do 13.000 eura (bruto), ovisno o iskustvu i specijalizaciji, no liječnici obiteljske medicine apsolutni su hit na tržištu rada.

Najviše ih traže Francuska, Engleska, Njemačka, Švedska i Danska, nudeći im povoljne uvjete za rad u privatnoj praksi. Medicinske sestre i tehničari također su traženi za rad u bolnicama, palijativi, privatnim rehabilitacijskim klinikama i domovima za starije.

“Mjesečna plaća medicinske sestre s iskustvom slična je u Njemačkoj plaći liječnika početnika, oko 2200 eura neto”, kaže Karpowicz Rukavina. Fizioterapeuti su traženi u Engleskoj, Irskoj, Njemačkoj, Austriji, većinom za rad u staračkim domovima i rehabilitacijskim centrima, a početne plaće su oko 1800 eura neto. Sve je veći raspon potrebnih struka pa se traže i nutricionisti, maseri i socijalni radnici.     

>> Radnika nema, a uvoz su zabranili: Odlazak radnika u inozemstvo i mirovinu ubrzano prazni burzu rada

Komentara 1

EB
EBERT
11:14 03.10.2016.

kaj se prave reklame za iseljavanje ? Dali ste svijesni koliko vam ostaje od 1800euro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije