Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.10.2017. u 18:01

Argument da je Zagreb siguran uz ‘sirotinjski trademark’ da nemamo nijednu agenciju, neće natjerati EU da se zacrveni

Mi smo mali i siromašni, ali imamo more sat vremena od vašeg ureda – tako smo pozvali Europsku agenciju za lijekove (EMA) u Zagreb i poslali u Bruxelles video kao da će zaposlenici tog regulatornog diva prvenstveno svaki dan iz Sky Officea na Zagrebačkoj aveniji ići na plažu.

Svi taksativno i jasno nabrojeni kriteriji koje je Europska komisija postavila bili su ipak previše za našu administraciju. Ta uređena i sistematizirana europska administracija za svaku je zemlju u natjecanju nakon pregleda kandidature pobrojila sve što joj nedostaje.

Pa se može vidjeti da nismo naveli ni otkad bi Sky Office bio dostupan za EMA-u, s kojim je gradovima zagrebački aerodrom izravno povezan, koliko često i koliko traje let, nismo napisali ni na koji je način Sky Office javnim prijevozom povezan s aerodromom… A uostalom tko bi to i kako i napisao – do busa, pa ako ne kasni hvatate tramvaj do sljedećeg busa i samo ravno...

I baš tako kako smo se i predstavili ta je priča izgledala i na svojem početku. Na svako je novinarsko pitanje vladala omerta, što očito nije bilo radi pomnih priprema. Unazad koji mjesec na naše je pitanje ministar zdravstva potvrdio samo da je riječ o Sky Officeu i kao prednosti nam istaknuo upravo ono što je neki dan rekao i u Bruxellesu – sigurnost i činjenicu da nemamo nijednu europsku agenciju. Dakle, nešto vrlo neopipljivo – jer tko je danas siguran – i taj sirotinjski “trademark” kao da će se Europa zacrvenjeti kada nas argumentirano otkvači.

Tužno je da u tih nekoliko mjeseci ni poslana dokumentacija ni ministrov govor nisu sadržavali više od sigurnosti i “mi nemamo pa je red da nama date jednu agenciju”. Sramotno je da smo u prijavi, “po naški”, naveli da je dostupno sve pa i vrtići i obrazovanje, ali bez ikakvih detalja, pa nam Europa piše: u ponudi se navodi postojanje predškolskih programa na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom i osnovne škole na engleskom, ali bez navođenja podataka o kapacitetu ili dostupnosti tih programa.

Pod rubrikom tržište rada, socijalna sigurnost i zdravstvena skrb također smo samo obećali da – ima svega. Prema standardima hrvatske politike, nitko nije očekivao da će polovična i traljava prijava biti javni dokument. Kako sada ne možemo “optužiti suca”, pitanje je tko će odgovarati za takav nemar? Nitko.

 

Komentara 9

DU
Deleted user
18:27 04.10.2017.

Je, trebal je još napisat da smo pametni.

DU
Deleted user
21:25 04.10.2017.

Pa traljavo je odradjena jer oni koji su to trebali odraditi nisu mogli staviti sa strane pinku u džep kako to obično biva.Pa kod nas je sve što se plaća iz državnoga proračuno bar 2x skuplje nego sto bi platio običan gradjanin.Plaća država i drugi stavljaju proviziju u džep.

KR
kritika5
18:37 04.10.2017.

nitko pa kod nas se ne odgovara ni za pljačku a kamoli za štetu koju počine neznalice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije